Ukraina sugulastele raha kandnud inimese konto arestiti (4)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Kuuuurija» sai teate Viktorilt, kes soovis Ukrainas elavale õele raha kanda, kuid Swedbank arestis tema konto silmapilkselt ning seetõttu võttis abi kohale jõudmine tunduvalt kauem aega.

Viktori sugulased elavad Ukrainas, kus toimub Venemaa agressiooni tõttu sõda. Paljud ukrainlased on sunnitud oma kodudest lahkuma tühjade kätega, sest riigis on kõigi elule oht.

Nii otsustaski Eestis elav Viktor oma perekonda aidata, kandes õe arvelduskontole 1500 eurot. Kahjuks õeni see raha kohe siiski ei jõudnud, sest Swedbank otsustas Viktori konto arestida.

Veelgi suurem segadus tekkis aga pangaga siis, kui Viktori konto suleti ning kliendihaldur palus tal kontole millegipärast telefoni abil sisse logida.

Möödunud nädala esmaspäeval läks Viktor koos «Kuuuurija» meeskonnaga Swedbanki Liivalaia tänava kontorisse. Peale seda asi õnneks lahenes ning raha jõudis lõpuks abivajajateni.

Swedbanki meediajuht Karin Laurimaa kommenteeris olukorda järgmiselt:

«Vastavalt erinevatele globaalsetele reeglitele on pankadel nii Eestis kui mujal kohustus makseid ka reaalajas jälgida ning veenduda, et nende vahendusel ei tehta kahtlasi tehinguid. Kui süsteem tuvastab tavapärasest erinevat maksekäitumist või kahtlastele tehingutele viitavaid näitajaid, võidakse makse tagastada või selguse saamiseni peatada. Mõistame, et selline viivitus võib põhjustada kliendile ajutist ebamugavust, kuid palume siinkohal mõistvat suhtumist, sest tänu oma turvameetmetele oleme üle poolte pettustest kiirelt tuvastanud ja hoidnud nii ära rahalise kahju meie klientidele.

Antud kliendijuhtum lahenes samuti pärast kõnet kliendile ja täiendava kinnituse saamist, et tegu on soovitud tehinguga.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles