Saripedofiil Kaido Vesmes soovib vanglast enneaegselt vabaneda

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Kaido Vesmes.
Kaido Vesmes. Foto: Kuuuurija

«Kuuuurija» saates paljastatud pedofiil Kaido Vesmes mõisteti 2019. aastal Harju maakohtus 2 aastaks, 11 kuuks ja 28 päevaks vangi. Nüüd soovib mees enne tähtaega vabadusse pääseda. Vesmes viibib praegu Tartu vangla avavanglas ja saab käia vabalt tööl, poes või isegi kirikus.

Kaido Vesmes on sooritanud mitu seksuaalkuritegu alaealistega ja tegi nendega meile teadaolevalt algust juba 2008. aastal.

Aastatel 2008–2009 oli Vesmes Soomes korduvalt vahekorras ühe 13-aastase poisiga. 2012. aastal leidis ta aga uue 13-aastase ohvri, kellelt ta ostis hiljem mitu korda seksi. Samuti jälgis ta Skype'i vahendusel, kuidas noor poisike ennast rahuldab.

Läbiotsimisel leiti Vesmese juurest ka arvukalt pildi- ja videofaile, millel oli kujutatud alla 18-aastaseid isikuid pornograafilises olukorras.

Meest karistati juba 2014. aastal, kuid ta jätkas ka katseajal oma tegudega. Seetõttu otsustaski kohus mõista ta reaalselt vangi.

Nüüd taotleb Vesmes kohtult enneaegset vabastamist. Kohus on jätnud avalduse aga rahuldamata, kuna kohtu arvates on endiselt oht tema retsidiivsusele. Vesmese esindajal on õigus see otsus vaidlustada.

Kui «Kuuuurija» 2019. aastal Vesmese looga tegeles ja käis ka üht temaga seotud kohtuistungit vaatamas, ründas pedofiil saate kaamerameest. Viimane proovis saada vastust küsimusele, miks Vesmes Katrin Lustile valetas, et ta pole lastepilastaja.

Vesmese kohtuotsusega on võimalik tutvuda siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles