Valgas on naabrid tülli pööranud süütu linnumaja pärast

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Lindude söögimaja. Pilt on illustreeriv!
Lindude söögimaja. Pilt on illustreeriv! Foto: Elmo Riig

«Kuuuurijaga» võttis ühendust vanaproua, keda häirib, et tema ülemise korruse naaber toidab linde, sest sulelised sädistavad seetõttu pidevalt tema akna taga.

Maie (nimi muudetud, toimetusele teada) elab Valgas Kuperjanovi tänava kortermajas. Oma tervisliku seisundi ja vanuse tõttu on tal enda sõnul väga pinnapealne uni.

Uneraskustega proua väidab, et tema ülemise korruse naaber toidab oma aknal linde, kes hirmsasti häälitsevad ega lase Maiel magada. Pidevale sädistamisele lisanduvat ka suleliste väljaheited aknal.

«Ma olen nii vana ja mina ei jaksa neid aknaid kogu aeg pesta. Jube on aga vaadata neid musti aknaid, isegi välja ei näe,» kirjeldab ta olukorda ning puhkeb nutma.

Maie ei talu enda sõnul enam seda kõike, sest unepuuduse tõttu on närv must ning kannatus hakkab otsa saama. Ta olevat proovinud ka naabriga rääkida, kuid tulutult.

Võtsime ühendust Maie maja korteriühistu juhatusega, kus kuuldi sellest probleemist esimest korda. Siiski lubati teemat koosolekul arutada ning leida probleemile lahendus ja seda ikka selleks, et kõikidel elanikel oleks majas meeldiv elada ja keegi ei peaks ennast halvasti tundma.

Juhatuse sõnul on maja juures ka suured puud, kus linnud elavad. Seetõttu ei pruugita väikese linnumaja eemaldamise järel tiivulistest akende ümber ikkagi lahti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles