Juhani Tammineni raamat Estonia saladustest on täielikult väljamüüdud nii Eestis kui Soomes

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Juhani Tamminen.
Juhani Tamminen. Foto: Erakogu

Soome kirjaniku sulest ilmus möödunud aasta sügisel parvlaeva Estonia saladustest raamat, mis osutus nii populaarseks, et nii Soomes kui Eestis on poeriiulid sellest tühjaks ostetud.

Soome kirjaniku sulest ilmunud raamatut «Estonia saladused» toodeti kahe riigi peale kokku ligikaudu 17 000 eksemplari. Raamat osutus aga nii populaarseks, et nii siin kui Soomes on see välja müüdud. Eelmisel aastal andis Tamminen selle kohta intervjuu ka «Kuuuurijale».

Väikeses, kuid armsas Valga linnas elav Tamminen tunneb suurt rõõmu, et tema raamat nii paljusid inimesi huvitab, sest ta nägi teosega vaeva juba alates 1995. aastast.

«Ma olen mega õnnelik, olen mega tööd teinud. See on minu kümnes raamat!» sõnas kirjanik, kes on tänulik oma lugejatele ja ka meeskonnale.

Tamminen ütles, et on tavakodanike käest kuulnud Estoniast hoopiski teistsuguseid lugusid kui poliitikutelt ja ametnikelt ning tema uurimine tekitas tohutu meediamüra.

Juhani Tammineni raamat, mis vaatleb Estonia hukku.
Juhani Tammineni raamat, mis vaatleb Estonia hukku. Foto: Juhani Tamminen

Kirjaniku sõnul kirjeldab tema raamat väga hästi 1990ndate alguse ühiskonda ja ajastut siis, kui toimus suur katastroof. «Raamat on selle ajastu peegel, kuidas noor ühiskond konkureeris vanemate ühiskondadega ja mis surve siin kõigile oli,» rääkis Tamminen.

Raamatuhuvilised, kes pole Tammineni teost veel soetanud, ei pea aga pead norgu laskma. Autori sõnul toodab kirjastus raamatuid juurde seni, kuni lugejaid jätkub, ning mõnes poes võib see taas müügil olla juba veebruari alguses.

Loe ka Katrin Lusti intervjuud Juhani Tammineniga siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles