Kliendid kurdavad: lettidelt on kadunud suusavarustus

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Talispordivarustuse müük. Suusad.
Talispordivarustuse müük. Suusad. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Kuigi aknast vaatab praegu vastu sulailm, oli mõni päev tagasi veel paks lumi maas ning talispordi huvilistel rõõmu kui palju. Õnneks ilmateade lubab, et lund tuleb veel. Teisalt on poelettidel üsna väike valik suusavarustust ning inimesed on nördinud – kas asi on tipptreenerite tasuta suusatundides?

«Kuuuurija» toimetusega võtsid ühendust mitmed suusahuvilised, nii algajad kui juba edasijõudnud. Kahjuks vaatas neile varustust otsides poelettidelt vastu tühjus ning midagi sobivat suusatamiseks ei leitud.

«Suusaliit lubas inimestele pakkuda oma 100 aasta juubeli puhul tasuta suusatunde ja mõtlesin, et proovin selle suusatamise siis ära, kahjuks aga ei leidnud ma endale suusavarustust. Isegi kui suusad olid, ei olnud minu suurusele saapaid. Jäid seetõttu ka suusad ostmata,» rääkis üks nördinud klient Andres.

Tasuta suusatunnid sattusid tõesti imelisele ajale, sest lund sadas taevast iga päev aina rohkem juurde, kuid neist suusatundidest polnud paljud teadlikud.

«Mina kooliajal suusatasin kogu aeg, aga pole ammu enam korralikku talve olnud ning kusagile suusamäele mind ei tõmba. Oma kodu põldudel ise rada teha on väga äge. Nüüd, kui lõpuks tuli talv, ei leidnud ma kahjuks enda suurusele midagi ning vanad suusad ei kõlba enam kusagile,» rääkis Jaanus, kes loodab, et õige pea tuleb taas lund ning ta saab oma soovitud suusad osta.

Tõepoolest on talv alles ees ja ilmateade lubab õige pea taas lumesadu, kuid kas suusavarustust tuleb poelettidele juurde?

Uurisime Eesti tuntumalt spordivarustuse müüjalt Hawaii Expressilt, kas tõesti on lettidel tühjus ning mis seda põhjustab.

«Suusavarustuse müügil on väga otsene seos lume rohkusega. Kui piisavalt looduslikku lund, siis müüginumbrid ikka teised kui kunstlumest radade/mägedega või siis lumevaese talvega võrreldes. Johtuvalt koroonateemadest on tarnijatel on olnud probleeme kõikides valdkondades, nii ka talvevarustuse tootjatel. Meil momendil ikka igaühele midagi leiab ja jooksvalt parandame oma murdmaa- ning mäevarustuse seisu,» annab turundusjuht Priit Salumäe suusahuviliste lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles