Koeraomanik: noored nolgid tekitasid mu lemmikule trauma ja ma ei saa enam aastavahetust nautida

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Ka koertele saab soetada helisummutavaid kõrvaklappe. Pilt on illustreeriv.
Ka koertele saab soetada helisummutavaid kõrvaklappe. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

«Kuuuurija» poole pöördus koeraomanik, kelle sõnul olid noored poisid visanud tema aeda paugutajaid, mille tõttu sai koer nii suure trauma, et nüüd peab ta veetma aastavahetuse loomaga toas ja mõnes vaikses kohas.

«Olin kunagi üks nendest, kes Facebookis ilutulestike vastaseid loomaomanikke naeruvääristas, sest olin oma koerale ju selgeks teinud, et pauku karta pole vaja, ja sain temaga igal pool käia,» alustas koeraomanik Leelo (nimi muudetud, toim. teada) oma lugu.

Võru eramajade piirkonnas elaval naisel on liivakarva suuremat sorti koer, kes oli tubli sõbra ja valvekoera tiitli igati ära teeninud. Perenaise sõnul ei kartnud koer midagi ning tänu sellele, et teiste loomadega oli tal hea läbisaamine, reisisid nad igale poole koos.

Ka aastavahetuseti vaatas koer alati koos omanikuga ilutulestikku, kuid nüüd enam mitte. Möödunud aasta talvel olevat pimedal õhtul nende aia taga käinud kamp noori poisse, kes loopisid koera jalgade ette paukherneid ja teisi paugutajaid, mis olid neile kättesaadavad.

Selline ründav paugutamine tekitas koerale aga väga suure trauma. Pärast seda on koer tänaval jalutades suurest ehmatuses end lihtsalt rihmast lahti tirinud ja jooksu pistnud, kui on sarnast heli kuulnud. «Rännukoerast sai tubane koer, kes enamuse ajast kaisus veedab ja turvatunnet otsib,» on Leelo nördinud.

«Need mängud võivad olla küll põnevad ja ägedad, kuid selle tagajärjeks võib olla üks hirmust auto alla jooksev koer, kes on kellegi parim sõber,» räägib perenaine. Ta loodab, et lapsevanemad räägivad lastega sellistel teemadel, et ennetada tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles