TOP 20 ⟩ Need emotsionaalsed ja karmid lood olid 2021. aastal Kuuuurijas kõige populaarsemad

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Kuuuurija lood 2021. aastal: Prügimees juhannes, Kaja Linkmann ning telgis elanud Jüri.
Kuuuurija lood 2021. aastal: Prügimees juhannes, Kaja Linkmann ning telgis elanud Jüri. Foto: Elu24 kollaaž

Lisaks Katrin Lusti «Kuuuurija» saatele toimetatakse aasta ringi ka samanimelisel veebilehel. Mõni saates kajastatud teema leiab emotsionaalse ja südantsoojendava lõpplahenduse just Kuuuurija portaalis. Kuid ei puudu ka skandaalsed originaallood elust enesest. Siin on Kuuuurija veebi 2021. aasta kõige rajumad lood!

20Valla eestkoste all olev 25-aastane noormees: lastekodus kogunes mu kontole ligikaudu 15 000 eurot, kuid ma pole siiani seda kätte saanud

Valla eeskoste all elav noormees kahtlustab, et vallavalitsus on tema raha tuuri pannud, ning ta peab elama iga kuu vaid kopikate eest. Valla sõnul ei vasta aga noormehe jutt sugugi tõele. Kellel oli siiski õigus?

19. Mitmed Kaja Linkmannile raha laenanud isikud: ta ähvardab meid, kui me talle raha ei laena

Facebooki grupis «Eestlaste kolmnurk» tuntust kogunud Kaja Linkman oli «Kuuuurijas» selle aasta suurim staar. Naine on leidnud mooduse, kuidas inimestelt raha lunida, kuid tagasi pole ta senini kellelegi maksnud. Talle on laekunud «annetusi» tuhandetes eurodes.

Kaja Linkmann
Kaja Linkmann Foto: Kaader «Hingesoojusest»

18. Koroonat põdev segaduses perekond: iga terviseametnik annab erinevat infot

Sügisel puhkes seoses koroonapandeemia ja terviseametiga palju suuri skandaale. «Kuuuurijaga» ühendust võtnud perekond väitis, et ametnikud on nendega ebaviisakalt käitunud ega tea ise ka, mida nõuavad. Pere küsimused karantiinis istumise kohta jäidki vastuseta.

17. Kas Valga vallavanem Ester Karuse lükatakse võimult: volikogus teatud kontingent arvab jah, et mind võib nende alluvana kiusata ja kamandada!

Endine Valga vallavanem Ester Karuse lükati võimult ning sellega sai alguse siiani kestev suur skandaalide sadu, millel ei paista lõppu olevat. Toona tõugati noor poliitik võimult ühegi põhjenduseta.

Endine Valga vallavanem Ester Karuse taotles enda umbusaldamise tühistamist, ent ei saanud halduskohtult õigust.
Endine Valga vallavanem Ester Karuse taotles enda umbusaldamise tühistamist, ent ei saanud halduskohtult õigust. Foto: Margus Ansu

16. Eesti politsei algatas menetluse, et välja selgitada kelmist libanäitleja isik

Haritud Eesti naine armus õnnetul kombel ära Hollywoodi näitlejasse, kes osutus nahaalseks kelmiks. Eestlanna õnnetuseks ei jäänud talle alles isegi mitte püksinööpi ning tal tuli kolida oma vana ja väeti isa juurde.

15. Küünaldega kodu soojendanud ema ja poeg said tänu lahkele televaatajale uue kodu

Lahke televaataja otsustas hätta jäänud emale ja pojale abi pakkuda ning ostis neile korteri. Siiski sai selles loos kinnitust vana hea ütlus «Tee head ja saad vastu pead!». Heasüdamlikul abistajal oli perega palju tülisid ning kulud läksid suuremaks, kui ta arvestada oskas.

Tali külas kesistes tingimustes elanud Urve.
Tali külas kesistes tingimustes elanud Urve. Foto: Kuvatõmmis «Kuuuurija»

14. Nördinud memm: lasin minial omale augu pähe rääkida ja nüüd olen korterist ilma!

Õpetlik lugu sellest, kuidas ka lähedasi ei saa usaldada – eriti raha ja vara asjus. Loodame, et memmekest siiski oma kodust välja ei visata ning talle suurt rahalist kohustust kaela ei veeretata.

13. Eestis kohtutäituri oksjonilt ostetud maja võis olla enne bordell või lausa CIA salavangla?

See lugu tekitab endiselt palju küsimusi. Kas naabrite jutud vastavad tõele ja tõepoolest külastasid seda hoonet noored naised? Miks olid akendele ette pandud rauast trellid?

12. «Kuuuurijas» näidatud telgis elanud Jüri sai pealinna asemel uue kodu Lõuna-Eestisse

Sel aastal tuli palju rõõmsaid uudiseid. Mitmed tänaval elanud inimesed said soojema katusealuse. Telgis elanud Jüril läks aga veel paremini – ta sai omale töö ja ka elukoha tänu tähelepanelikule möödujale, kes tegi Facebooki üleskutse.

Telgis elanud Jüri.
Telgis elanud Jüri. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

11. Haapsalu kodutu Juhannese elupaik on ööpäeva jooksul täielikult prügist puhastatud

Haapsalu elanikud olid mures lageda taeva all ja prügi sees elava mehe pärast, kellele linnavalitsus kuidagi appi ei tahtnud minna. Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et ta on vaba mees vabal maal ja midagi sinna parata ei saa. Ometi tehti peale «Kuuuurija» sekkumist linnaruum Juhannese prügist puhtaks.

10. Kaja Linkmanni reisikaaslane süüdistab naist pettuses

Nagu eespool sai mainitud, oli «Eestlaste kolmnurga» staar Kaja Linkman korduvalt «Kuuuurija» huviorbiidis. Lisaks pidevale raha laenamisele kasutavat ta oma «sõpru» ja fänne ära ka selleks, et Rootsi kruiisidel mõnusasti pidu panna. Viimast väidab Linkmanniga koos reisil käinud fänn.

9. Kohtunik läks appi «Kuuuurija» saates nähtud kodutule mehele

Kui Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul polnud prügimees Juhannest kuidagi võimalik aidata, siis Tartu maakohtu kohtunik Andrus Miilaste arvas teisiti ning alustas kodutule eeskoste määramist.

Haapsalu Juhannes.
Haapsalu Juhannes. Foto: Pilt videost

8. Ema kaotanud kolm poega said tänu «Kuuuurija» saatele kopsaka annetuse

Kolme noort poissi kasvatanud üksikema jäi aasta alguses õnnetult lund lükkava traktori alla ning suri. Peale saadet hakkasid paljud inimesed emata jäänud lapsi aitama ning lõid selle jaoks lausa annetuskonto. Jurist ning perelepitaja Õnneli Matt aitas noormehi juriidiliselt ning tänu temale said nad hakata emast maha jäänud laenukohustusi tasuma pensionifondist.

7. Tali küla pakasemaja endine elanik: 25-kraadise külmaga veetorud lõhkesid

Tali küla elanik seletas, miks ei olnud kalmuküünaldega elamist kütnud ema Urve ja poeg Eeriku kodus ei vett ega elektrit ning miks üldse elati seal sellistes tingimustes.

6. Katrin Lustil õnnestus kohtuda väikeseid tüdrukuid vägistanud ja tapnud Vassili Otškalenkoga

Haapsallaste hirm Vassili Otškalenko on vabakäiguvang, kelle üle võis oodata uut kohtuistungit, mis võinuks ta lausa vangistusest vabastada. Katrin Lust otsis mehe üles ning uuris, ega ta ei plaani taas vägistama ja tapma hakata.

Katrin Lust kohtumas Vassili Otškalenkoga.
Katrin Lust kohtumas Vassili Otškalenkoga. Foto: Kuuuurija

5. Valga aasta isa nominent on kriminaalkorras karistatud ja ohvri lähedased on hämmingus

Lüllemäe pargis ootamatult surnud mehe lähedased olid hämmingus, kuna Valga vallavalitsus lisas aasta isa nominendiks mehe, kelle kohus mõistis nende sugulase surmas süüdi.

4. Telesaates «Hingesoojus» remonditud Kaja Linkmanni maja kuulub nüüd tema lastele

Televaatajates suurt hämmingut tekitanud «Hingesoojuse» saade käis remontimas alkoholilembese ja kohalikus kogukonnas palju probleeme tekitanud Kaja Linkmanni kodu. Tähelepanuta jäi aga asjaolu, et saate tegijad koostöös jurist Õnneli Mattiga andsid endast kõik, et saada maja laste nimele, kes pole oma ema vägitegudes süüdi ning kellel on õigus paremale elule.

Kaader Hingesoojuse saates remonditud majast.
Kaader Hingesoojuse saates remonditud majast. Foto: Kaader Hingesoojuse saatest

3. Täna hommikul leiti Pärnus surnuna «Hingesoojuse» saates osalenud pereisa

«Hingesoojus» käis abis perel, kes pidi maja halva seisukorra tõttu elama lahus. Südamehaige isa elas lausa külmas ja kõledas esikus. Peale saadet aitasid saate ehitusmehed remontida ka maja teised toad ning jõuludeks oli see juba elamiskõlblik. Kahjuks ei saanud pereisa seda rõõmu kaua nautida ning lahkus meie seast ootamatult, kuid teadmisega, et tema armsal pisitütrel ja kallil naisel on nüüd oma kodu.

2. «Kuuuurijast» tuntud Urvele ja Eerikule korteri ostnud naine: nad ähvardavad jätta arved maksmata ja kantpead kallale saata!

Tuli välja, et halbades tingimustes elanud Eerik ja Urve ei olegi nii vaesed, kui esialgu paistis, ning nahaalsust jaguvat neil küllaga. Emale ja pojale heasüdamlikult korteri ostnud naine oli vahepeal nendega lausa püsti hädas ning tõdes, et sattus ise vaikselt rahalistesse raskustesse.

1. Nooruspõlves Estonia kapteni Avo Pihtiga suhelnud mees: Pihti jaoks polnud Estonia esimene laev, mis põhja läks

Poisipõnnina kapten Avo Pihti kohanud mees rääkis, et Pihti jaoks polnud Estonia esimene laev, mis põhja läks. Kunagi olevat ta sõitnud ka ühe kaubalaeva peal, mis halvasti paigutatud lasti tõttu uppus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles