«Kuuuurijas» näidatud telgis elanud Jüri sai pealinna asemel uue kodu Lõuna-Eestisse (1)

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Telgis elanud Jüri.
Telgis elanud Jüri. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Esmaspäevases «Kuuuurijas» räägiti 65-aastasest Jürist, kes elas külmast hoolimata keset Tallinna telgis. Täna sõidab ta oma uude elukohta Lõuna-Eestisse, kus ootab Jürit soe tuba ning tema võimetele vastav töökoht. Teda aidanud Ago sõnul on annetatud raha eest Jürile parem elu tagatud.

Detsembri alguses võttis abivalmis ja hakkaja mees Ago Soots ühendust «Kuuuurija» toimetusega ning rääkis kurva loo mehest, kes oli töökaotuse tõttu sunnitud elama telgis.

Katrin Lust käis paksu lume ja külmaga Peterburi maantee ääres Jürit korduvalt otsimas. Ka sellise ilmaga ööbis mees telgis. Kuigi saatejuhil ei õnnestunud teda ühelgi korral tabada, tekitas vaatepilt elamistingimustest siiski judinaid.

Täna jagas abivalmis Ago «Kuuuurijale» aga rõõmusõnumeid. Nimelt reageeris tema Facebooki üleskutse peale palju inimesi, kes annetasid Jüri aitamiseks raha. Õige pea sai ta ka kõne toredalt ettevõtte juhilt Lõuna-Eestist, kes pakkus Jürile töökohta koos majutusega.

«Olin nii liigutatud, kui nägin, kuidas mu head tuttavad hakkasid kõik Jüri jaoks raha kandma. Pisar tuli lausa silma,» räägib Ago, suutmata oma tundeid kirjeldada. Täna saadab Ago Jüri rongi peale, mis viib mehe Lõuna-Eestisse, kus teda ootab ees uus võimalus paremaks eluks.

«Kohe, kui Jüri rongile astub, kannan üle talle annetatud raha, millest peaks talle kenasti piisama. Enne veel aitan tal osta uued ja soliidsed riided tööl käimiseks,» lisas Ago.

Jüri jaoks annetati kokku ligikaudu 1200 eurot ning 550 eurot kanti talle juba mõni aeg tagasi üle, et ta saaks senikaua lubada endale telgi asemel sooja hostelit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles