Ester Karuse Valga aasta isa nominendi tütrele: tulen sulle appi koos oma koera ja nuiaga!

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Ester Karuse ja hundikoer Hecthor.
Ester Karuse ja hundikoer Hecthor. Foto: Erakogu

Valga poliitik ja abipolitseinik Ester Karuse astus Facebookis Valga aasta isa nominendi Erki Saagi tütre kaitseks välja ning lubab kiusajate vastu minna kasvõi oma hundikoera Hectori ja nuiaga.

Esmaspäeval rääkis «Kuuuurija» saade Valga aasta isa kandidaadist, kes tappis neli aastat tagasi ettevaatamatusest kohaliku külamehe ning elab nüüd perega kiusu ja mõnituste saatel.

«Taas on Valga vald sattunud vabariikliku meedia huviorbiiti,» kirjutab endine Valga vallavanem Ester Karuse Facebookis, tundes teema pärast suurt kurbust.

Karuse sõnul on see lugu äärmiselt kahetsusväärne ja ta ei mõista, kuidas on Valga vallavalitsus ära kasutanud noort tüdrukut, kes sattus oma naiivsuse tõttu kiusatavaks. «Mul on siiralt kahju tüdrukust, kes esitas oma isa Valga aasta isa nominendiks, teadmata tagajärgi.»

Erki Saag kannatanu hauale küünalt süütamas.
Erki Saag kannatanu hauale küünalt süütamas. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

«Mis inimesed meil täna valda juhivad ning lasevad sellised otsused läbi? Kas puudub täielikult empaatiavõime või ei saada aru, mis tagajärjed võivad olla? Saates selgus, kuidas vallavanem oli teadlik nominendi karistusest ja kinnitas seda ka ohvri vennale. Kui meedia selle vastu huvi tundis, otsustas ta lihtsalt valetada, et tema ei tea sellest midagi,» kirjutab poliitik üsnagi tuliselt.

Oma postituses vihjab ta ka kahtlasele asjaolule, et aasta isa valimise protokoll on mingil põhjusel salastatud ning keegi ei teagi, kuidas arutelu valikute üle üldse toimus. Neid toiminguid juhtis Valga vallavanem Monika Rogenbaum isiklikult ja ka volikogu esimees kuulus sellesse komisjoni. «Eesti parimad suhtekorraldajad, nagu Põim Kama, töötavad meil vallavalitsuses, aga keegi ei märganud. Millega tegeleme?» on Karuse hämmingus.

Valga aasta isa nominendi Erki Saagi tütrele lubab Karuse aga kohe appi tõtata, kui neiut peaks keegi veel kiusama.«Tulen sulle appi koos Hecthori (Karuse koer – toim) ja nuiaga!» lubab ta.

Ester Karuse Facebooki postitus.
Ester Karuse Facebooki postitus. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Valga vallavanema Monika Rogenbaumi täispikk vastus «Kuuuurijale»:

«Aasta isa tiitlile esitati kokku kaks kandidaati, mõlema esitajaks oli nende laps. Komisjon võtab menetlusse alati kõik saabunud avaldused, ühtegi ettepanekut ei jäeta kõrvale – nominatsioonile esitamise osas piiranguid ei ole.

Komisjon ei olnud teadlik sellest, et ühel kandidaadil on kehtiv kriminaalkaristus. Rõhutame, et aasta isaks valitud Ülo Kaart ei ole kriminaalkorras karistatud, ta on üles kasvatanud kuus last ning tegemist on kogukonnas igati hinnatud inimesega. Seetõttu peame äärmiselt kahetsusväärseks olukorda, kus «Kuuuurija» on loonud eksitava mulje, nagu oleks Valga aasta isa puhul tegu kurjategijaga. Samuti on äärmiselt taunitav tõsiasi, et «Kuuuurija» meeskond esitab valeväiteid: meile teadaolevalt ei ole Ülo Kaarti lähedased «Kuuuurija» poole pöördunud mitte kaebusega komisjoni töö osas, vaid palvega muuta «Kuuuurija» ja Elu24 veebilehtedel olnud eksitavat pealkirja ja fotot. Küll aga on meile teadaolevalt saate meeskond ilmunud eelneva kokkuleppeta aasta isa lapse koduukse taha.

Valga vallavalitsus kaalub tõepoolest aasta isa valimise korra muutmist, analüüsides nii teiste omavalitsuste vastavaid protseduure kui arutledes selle üle, kas ja millised piirangud on kohased nii nominatsiooni kui lõpliku valiku puhul. Praegu kehtiv Valga valla aasta isa statuut on kinnitatud 3. oktoobril 2018.

Valga vallavalitsus ei väljasta Teile Valga valla aasta isa määramise töörühma koosoleku protokolli, kuna sellele on seatud juurdepääsupiirang avaliku teabe seaduse § 35 lg 1 p 12 alusel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles