Klient süüdistab kodumasinate halvas kvaliteedis neid remontivat ettevõtet

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Pesumasin
Pesumasin Foto: Shutterstock

«Kuuuurijaga» võttis ühendust piiratud liikumisvõimega naisterahvas, kes kurdab, et Tartus kodumasinaid remontiv firma Arwest teeb parandustöid liiga kaua. Samuti süüdistab ta ettevõtet toodete halvas kvaliteedis.

Tanja ostis ühest kodumasinaid müüvast e-poest endale külmkapi, mis hakkas õige pea lekkima. Selle murega otsis ta kohe abi müüjalt, kes aga suunas ta Tartus tegutseva firma Arwest poole, mis hooldab kodutehnikat ja teeb remonditöid.

Arwestiga oli kliendil olnud juba kokkupuude seoses pesumasinaga, mille remondiga ei saanud firma tema sõnul hakkama. «Nende suhtumine klientidesse on väga ebameeldiv ja ooteaeg on nii pikk,» kurdab Tanja.

Väidetavalt ei olnud firma andnud talle arvet, kus oleks täpselt kirjas tehtud tööd. Kui ta oli julgenud seda klienditeenindajalt küsida, olevat Tanja saanud peatäie sõimata. Pikalt remondis olnud pesumasinal tekkisid kodus taas samad probleemid, mis enne parandust.

Nüüd, kui Tanja pidi külmiku tõttu sama firma poole pöörduma, oli ta olnud juba enne telefoni haaramist endast väljas. «Väga raske südamega helistasin sinna ja nii pikalt pidin ootama enne, kui toru võeti. Kui rääkisin oma murest, hakati mind õpetama, kuidas külmkappi õigesti hooldada,» rääkis klient, kellele selline õpetamine ei meeldinud.

Tanja ei tahtnud sugugi külmikut Arwestile saata, sest ilma selleta ei saa ta enda sõnul päevagi läbi aetud.

Pesumasin oli tema pere heaks töötanud vaid poolteist aastat, kuni tuli soetada uus, sest Arwest ei saanud väidetavalt remondiga hakkama. «Ma olen raske liikumispuudega kahe lapse ema, iga ost on mu jaoks raske. Ma olen kaotanud nüüd lausa 500 eurot,» räägib Tanja. Ta leiab, et ettevõttega tuleks tegeleda, sest tema jäi abita.

Uurisime Arwestilt, kas tõesti tuleb nende klientidel järjekorras oodata nii kaua, et targem on juba uus seade osta. Avaldame ettevõtte esindaja Arvo Merelahti täispika vastuse:

«Käsitlema ühes kuus keskmiselt 550 kodutehnika seadet, millest ~1 protsenti omanikud ei ole rahulolevad. Rahulolematuse põhjused on väga erinevad- eksib meie ettevõte, varuosade tarned viibivad, viirus ei ole meist mööda läinud, seadmete omanikud eksivad, ei võeta vaevaks kasutamisjuhendit lugeda jne.

Ooteaja pikkus sõltub samuti paljudest asjaoludest. Alustuseks, kellele milline ooteaeg on vastuvõetav? Valdav osa töid teostatakse ühe kuni kahe nädala jooksul. Tarbijakaitse kommentaarides loetakse ühte kuud mõistlikuks teenuse osutamise ajaks, koos varuosa tellimisega.

Samas on kliente, kelle jaoks on kahe päevane reageerimisaeg talumatu. Tellimuse teostamise aeg sõltub aga tööde hulgast antud ajahetkel, varuosade tarneajast, vea avaldumise perioodi pikkusest (näiteks avaldub viga üks kord nädalas), tehnilise informatsiooni olemasolust, remondijärgse testimise perioodi pikkusest (näiteks külmikud) jne. Seadmete garantiiperioodil teostatud töö eest esitame arved tootjatele ja tasuliste tööde arved esitame seadmete omanikele.

Suhtleme halvasti? On tõesti seadmete omanikke, kes pöörduvad meie poole üdini negatiivse suhtumisega, justkui teenindusettevõte on tehniliste rikete põhjustaja. Oleme selleks, et seadme tehniline rike kõrvaldada ning selleks on vajalik aru saada puuduse tekke ja tagajärje asjaoludest. Näiteks, esitame küsimusi kasutusjuhendi järgimise kohta, vee kareduse, voolukõikumiste, äravoolu ummistuste, aluspinna stabiilsuse (pesumasinad) osas, jne.. On esinenud juhtumeid, mille puhul klient peab täpsustavaid küsimusi ja lihtsaid nõuandeid ebakohasteks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles