Eesti politsei algatas menetluse, et välja selgitada kelmist libanäitleja isik (1)

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Tom Hiddleston.
Tom Hiddleston. Foto: Bryan Bedder/Scanpix

Esmaspäevases «Kuuuurijas» rääkis Teele sellest, kuidas armus Hollywoodi staari, kes osutus tegelikult petturiks, kuid politseilt ta abi polnud saanud. Tänaseks on selgunud, et politsei on asjaolude selgitamiseks siiski menetlust alustanud.

Torist pärit Teele uskus siiralt, et temaga suhtleb sotsiaalmeedias tõesti maailmakuulus Marveli filmide näitleja Tom Hiddleston. Üks hetk avastas ta, et on mehesse lausa armunud.

Teelele lubati kokku maa ja taevas. Suures usus, et õige pea abiellub ta staariga, müüs eestlanna maha kogu oma vara ning kandis raha tundmatule kontole. Väidetav staar palus kanda naisel raha oma kontole, et ta tõestaks truudust ja ustavust. Nii kinnitavat Teele, et ta pole raha peal väljas.

Lõpuks, kui Teelel polnud enam sentigi hinge taga, mõistis ta, et on sattunud suure pettuse ohvriks, ning pöördus politsei poole. «Kuuuurijale» rääkis ta, et politsei asja menetlusse ei võtnud ning ta on jäänud abita.

Tänaseks on selgunud, et asi päris nii ei ole ning politsei on siiski menetlust alustanud.

PPA pressiesindaja Kristi Raidla kinnitas meile, et menetlus käib edasi. Meile andis kommentaari ka juhtumiga tegelenud uurija Üllar Kütt:

«Politsei võtab kõiki võimalikke kelmuse juhtumeid tõsiselt ja teeme alati kõik, mis võimalik, et olukorda lahendada. Seega, kui on võimalikule kelmusele viitavad asjaolud, siis alustame alati menetlust ja ka selle juhtumi puhul alustas politsei menetlust kohe, kui info meieni jõudis. Kannatanu on andnud oma ütlused ning oleme teinud menetluse käigus erinevaid toiminguid, et võimaliku petturi/petturiteni jõuda. Paraku on nii, et enamasti asuvad kelmid välismaal ja raha kelmideni jõudmist saab üldjuhul takistada siis, kui pettusele saadakse väga kiiresti jaole. Sel juhul võib veel olla võimalik raha liikumist peatada, sest see üldiselt liigub kelmideni läbi erinevate riikide ja erinevate kontode. Kui see liikumine on juba ära toimunud, siis on raha tagasisaamine paraku ebatõenäoline. Kui inimene on teinud valemakse, tasub alati kiiresti pangaga ühendust võtta, et pank saaks alustada makse tagasikutsumise. Kindlasti tasub sel juhul teavitada ka politseid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles