Haapsalu koletise Otškalenko vabanemise vastu koguti 3068 allkirja

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
1990ndatel väikeseid tüdrukuid vägistanud ja tapnud Vassili Otškalenko on nüüd vabakäiguvang. FOTO: Kuuuurija
1990ndatel väikeseid tüdrukuid vägistanud ja tapnud Vassili Otškalenko on nüüd vabakäiguvang. FOTO: Kuuuurija Foto: Kuuuurija

Juba pikemat aega kabuhirmus elanud Haapsalu ja Läänemaa elanikud kogusid 1990ndate Eesti jõhkraima pedofiili ja mõrvari vabanemise vastu allkirju, mis edastati tänaseks Harju maakohtule ja Põhja ringkonnaprokuratuurile.

Novembri esimesel päeval tõi «Kuuuurija» eetrisse Eesti lähiajaloo kõige õõvastavama loo mehest nimega Vassili Otškalenko, kes 1990ndatel vägistas ja tappis kõige jõhkramal moel väikeseid tüdrukuid.

Tol ajal surma mõistetud Otškalenko karistus muudeti seadusemuudatuse tõttu eluaegseks vangistuseks ja nüüd on ta vabakäiguvang. Vanglasüsteem on lausa nii humaanne, et Läänemaa kardetuim mees on saanud käia juba mitu korda Haapsalus lähedastel külas, sõites sinna liinibussiga.

Detsembris ootab aga Otškalenkot uus kohus, kus otsustatakse, kas ta tuleks vanglakaristusest üldsegi vabastada. See mõte hirmutab Läänemaa elanikke, eriti neid, kellele on mehe koletud veretööd sügavale mällu süüvinud.

Aastaid tagasi Otškalenko juhtumiga tegelenud politseiniku Marko Enderi abikaasa Reelika Ender alustas allkirjade kogumist Otškalenko vabanemise vastu ning petitsiooni lõpuks saadi kokku 3068 allkirja. Ta andis Facebooki vahendusel teada, et on edastanud pöördumise nüüdseks Harju maakohtu Tallinna kohtumajale ning Põhja ringkonnaprokuratuurile.

«Jääme lootma õiglasele otsusele ja parimale võimalikule lahendusele!» sõnas Reelika Ender.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles