84-aastane Juhan: vennapoeg mürgitab mu taimi, et minust lahti saada, ja tahab mu maja endale napsata

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Tomatid. Pilt on illustreeriv!
Tomatid. Pilt on illustreeriv! Foto: Riina Martinson

«Kuuuurijaga» võttis ühendust vanahärra Juhan, kes usub siiralt, et sugulased püüavad teda iga hinnaga hooldekodusse saata. Põhjuseks on tema sõnul maja, mille nad saaks temalt päranduseks. Vennapoja sõnul pole vanahärra jutus sõnakeski tõtt.

Artiklit on 07.12.2021 täiendatud!

Juhan on enda sõnul üks sitke vana, kes senini lõuna-eestis vahel mootorrattaga ringi vurab. Isegi kohalikud imestavat tema sõnul, kuidas ta küll veel nii hea tervise juures on, et sellises vanuses juhtimisõigust veel pikendataks.

Vanahärral olevat oma eramaja kauni metsatuka ja heinamaaga. Seal elavat ka tema sugulased, kuid mitte alaliselt. Siiski olevat vanahärra just oma vennapojale jalgu jäänud.

«Asi sai alguse mu taimede vargusest. Nad võtsid minult kurki ja tomateid,» alustas Juhan üsna nutusel häälel olukorra selgitamist. Mehe väitel oli lubanud temale kunagi kallis olnud vennapoeg anda endast kõik, et vanapapi maja endale saada ning selleks püüdvat ta Juhanit iga hinna eest hooldekodusse saata.

Juhan aga kuidagi ei taha sinna minna. «Mul on veel jaksu ja jõudu. Oma kätega siin kõik üles ehitanud ning tahaks seda kõike nautida veel nii kaua kui saab,» on ta oma tervises üsnagi kindel.

Siiski käivat üks asi taadule üle jõu – tema vennapoeg. «Ta teab, kui palju ma oma taimi armastan ja hindan. Nüüd on ta kõik mul ära mürgitanud,» nutab ta telefoni toru otsas. Nimelt olevat Juhani sõnul vennapoeg mürgitanud ära tema kaua kasvatatud ja aretatud viinamarjad ning tomatisaaki läinud aia taha.

Samuti usub Juhan, et ka tema kaevuvette on midagi lisatud, sest vesi polevat enam sama maitsega. On olnud kordi, kus ta on joomiseks sulatanud lausa lund. «Kuulsin raadiost, et lumevesi kõlbab ka juua, kui see läbi keeta. Nii ma tegingi.»

Kõikide nende ülal nimetatud muredega on pöördunud Juhan ka politseisse, kuid vanahärra sõnul polevat keegi teda kuidagi aidanud ja asi jätkuvat edasi. 

PPA pressiesindaja Indrek Hirsi sõnul on politsei koos kohaliku omavalitsuse töötajaga käinud vanahärra kõnede peale olukorda hindamas, kuid midagi sellist, mida Juhan väidab, pole nad tuvastanud.

Vennapoeg selgitab toimetusele, et vanahärra jutus ei ole sõnagi tõtt. Vennapoeg märgib, et mainitud eramaja kauni metsatuka ja heinamaaga ei ole kunagi Juhanile kuulunudki, vaid on vennapoja omandis ning tal ei ole ühtegi hoonet, mida kellelegi pärandada. Lisaks lükkab ta ümber ka mürgitamise ja varguse väited. Nimelt Juhani viinamarjadel on haigus kallal ning tomatid võtab sügiseti ära külm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles