Invaliid süüdistab Tõrva Coopi töötajaid inetus käitumises

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Coopi Konsum. Pilt Illustreeriv!
Coopi Konsum. Pilt Illustreeriv! Foto: Elmo Riig

«Kuuuurijaga» võttis ühendust raske liikumispuudega Andres, kelle sõnul käitusid Coopi töötajad temaga Tõrvas inetult, kuna ta parkis auto kõnniteele. Samas selgitas ta, et parkla ainus invakoht oli hõivatud.

Andres võttis «Kuuuurijaga» ühendust, kuna tema meelest ei näidanud Tõrva Coopi töötajad üles kaastunnet või mõistmist tema olukorra suhtes.

Mees suundus teisipäeval Tikste Konsumisse, et endale toidukraami osta. Kahjuks oli poe ees ainus invakoht väidetavalt hõivatud ning Andresel tuli otsida uus koht, kust oleks ühe jalaga mehele poodi võimalikult lühike maa. «Parkisin kõnnitee servale, kus hiljuti seisid valimiste reklaambussid, arvasin, et pole hullu ja mõistetakse, kui nähakse invakaarti,» rääkis ta.

Mõni aeg hiljem olevat Coopi töötajad temasse halvasti suhtunud. «Ma olen invaliid, ma ei tahtnud halba. Tahtsin vabandada, aga keegi ei võtnud mind kuuldagi,» on Andres nördinud.

Võtsime ühendust Tõrva Tarbijate Ühistu juhatuse liikme Ilona Osijärvega, kes lahkesti selgitusi jagas. «Vaatasin üle video ja ei saa nõustuda öelduga. Esiteks ei läinud poodi see meesterahvas ise, vaid kaasreisija ja tema puhul pole otseselt märgata invaliidsust, tõsi, see ei peagi kohesel vaatlusel silma paistma. Kaasreisija liikus iseseisvalt kahel jalal.»

Lisaks ei olnud tema sõnul videolt näha, kas autol oli liikumispuudega inimese sõiduki parkimiskaart peal või mitte. Kuna Andres oli tõepoolest sõitnud jalakäijate alale, tegi juhataja sõnul nende töötaja mehele märkuse ja palus tal õigele kohale parkida. «Selleks ajaks, kui meie töötaja välja läks, oli invaliidi parklakoht tühi,» lisas Osijärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles