Murelik kodanik: Kantar Emori küsitlus kõlab nagu eeltöö autovarguseks (1)

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Varaste plaanis nurjas metallkarp, kuhu omanik oli autovõtmed ööseks pannud. Pilt on illustreeriv.
Varaste plaanis nurjas metallkarp, kuhu omanik oli autovõtmed ööseks pannud. Pilt on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

«Kuuuurijaga» võttis ühendust väidetavalt Kantar Emori küsitluses osalenud Mait, kelle sõnul küsiti tema auto kohta selliseid küsimusi, mille vastustega saaks korraldada ideaalse autovarguse.

Mait sai möödunud nädalal kõne, milles helistaja tutvustas end kui Kantar Emori küsitlejat. Küsitluses uuriti mehelt tema auto ja selle kasutamise kohta, kuid Maidu sõnul olid küsimused väga veidrad, mistõttu tuli tal üks hetk kõne lõpetada.

«Esialgu olid küsimused täiesti asjalikud – kui palju autot kasutan ning milline on kütuse tarbimine kuus. Loomulikult selliste küsimuste vastused annavad statistikasse hea ülevaate,» rääkis Mait.

Siiski tuli tal enda sõnul minna küsitlejaga veidikene ebaviisakaks, sest mõned küsimused tekitasid talle ohutunnet tema vara suhtes. «Lõpuks küsiti minult auto kubatuure ja seda, kus autot hoian – piiratud või piiramata alas. Lisaks sooviti veel auto kohta täpsemaid andmeid.»

Mait ei mõista, miks on vaja teada nii täpseid üksikasju auto kohta ja veel seda, kas sõiduk on piiratud või piiramata alas. «See on nagu luuramine minu järgi. Ütlesin neile, et need on idiootsed küsimused, mispeale visati toru hargile,» vangutab mees pead.

«Isegi kui tegu on Kantar Emori uuringuga, siis mõni varas võib peale nende kõnet endale hea nipi saada,» on Mait väga mures.

Uurisime Kantar Emorilt järele, kas nad teevad praegu sellist küsitlust või oligi helistaja autovaras, kes tegi eeltööd.

«Kinnitame, et teeme transpordiameti tellimusel selliseid küsimusi sisaldavat üle-eestilist liikuvusuuringut nii telefoni teel kui ka veebis perioodil september kuni detsember 2021,» rääkis Kantar Emori juhtekspert Triin Ojala.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles