Valla eestkoste all olev 25-aastane noormees: lastekodus kogunes mu kontole ligikaudu 15 000 eurot, kuid ma pole siiani seda kätte saanud (1)

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks

Tapa vallas eestkoste all olev Gabriel kahtlustab, et vald on varastanud tema lastekodus kogutud raha, ja ta soovib eestkoste alt vabaneda. Valla sõnul ei vasta mehe jutt rahalistest tehingutest tegelikkusele.

«Kuuuurijaga» võttis ühendust Tapa valla eeskoste all olev 25-aastane Gabriel, kes on mures oma raha pärast.

Lastekodus üles kasvanud noormees väidab, et tema pangakontole olevat tema arvutuste järgi laekunud ligikaudu 15 000 eurot, kuni ta lastekodus veel elas, kuid täisealiseks saades see raha temani ei jõudnud.

Kohe pärast lastekodu sai Gabriel justkui oma elu peale, kuid tema eest vastutavaks jäi Tapa vald, seega kogu noormehe vara ja eluolu haldab vald. Nüüd arvab ta, et vald on võtnud tema raha endale.

«Ma saan enda kätte iga kuu vaid 120 eurot toimetulekutoetust. Kõik muud arved maksab vald,» tunneb ta, et saab enda kätte liiga vähe raha.

«Ma tahan eestkoste alt vabaneda. Ma saan ise oma eluga hakkama ja oleks õiglane, kui saaksin oma raha enda kätte,» on Gabriel hetkel väga õnnetu.

Küsisime vallalt, kas tõesti ei ole võimalik tublil noormehel iseseisvaks saada ja kas vald on kasutanud mehe raha muuks otstarbeks.

«Saame kinnitada Gabriel Väli väidet Tapa valla eestkoste all viibimise osas. Teieni jõudnud info rahaliste tehingutest ei vasta tegelikkusele. Eestkostetava rahade kasutamise osas teostab kohaliku omavalitsuse üle järelevalvet kohus, kelle otsusega eestkoste on seatud,» vastas Tapa abivallavanem Rain Sepping lühidalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles