Anonüümne mees: politsei ei võtnud uimastite müügi vihjet tõsiselt

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

«Kuuuurijaga» rääkinud mehe sõnul ei võtnud politsei tema vihjet uimastite müügi asukoha kohta tõsiselt ning saatis ta lausa kuu peale.

Pühapäeva õhtul kella kaheksa ajal oli Tartus vana Atlantise hoone juures kutsunud anonüümsust palunud mees endale ligi mõned politseinikud, kellele ta pajatas midagi enneolematut.

Nimelt rääkinud mees kiirreageerijatele, et teab ühte garaaži, kus müüakse narkootikume. «Nad ei võtnud mind tõsiselt. Käskisid vait olla ja kaineks saada,» rääkis ta.

Mehe arvates on aga selline politsei käitumine ennekuulmatu ning ta palub «Kuuuurijal» korra majja lüüa.

PPA pressiesindaja Kerly Virga sõnul on meiega suhelnud mees jätnud põhilise rääkimata. Politseile olevat ta «vihje» andnud vaid selleks, et nende tähelepanu enda tegudelt kõrvale juhtida.

«Sündmused said õigupoolest alguse sellest, kui politsei sai väljakutse, et seesama mees lõi Narva maanteel kohvikus üht inimest peaga näkku. Kannatanu viidi haiglasse. Nimelt ei tahtnud üle kahepromillises joobes mees mõista, et kohvikut hakatakse sulgema ja ta peaks lahkuma. Sellest tekkis ka vägivaldne konflikt kohapealsetega,» selgitas Virk.

Asjaolude selgitamiseks tuli politseil mees kinni pidada. Viimasele selline asjade käik mõistagi ei meeldinud, mistõttu püüdnud ta enda tegudelt tähelepanu teiste omadele juhtida. Nii mainis ta politseile umbmääraselt, kuidas kuskil linnas käib ühe aia vahelt tema meelest narkomüük.

«Politseinik küsis seepeale, kas ta osutaks kaardil veidigi konkreetsema ala või hoone peale. Siis viidi jutt aga hoopis järgmisele teemale ilma, et politseinik oleks keelanud mehel asja täpsustada või edasi rääkida. Kehalise väärkohtlemise üksikasjade uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust,» selgitab pressiesindaja. Politsei sõnul ajab seega meiega ühendust võtnud mees meile umbluud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles