Katrin Lust Raadio 2s: päris Katrin Lusti tunnevad vähesed!

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: Madis Sinivee

«Kuuuurija» saatejuht ja Elu24 peatoimetaja Katrin Lust käis täna hommikul Raadio 2s oma tegemistest rääkimas ning arutletud sai ka EFTA parima tõsielusaate nominatsiooni üle.

Täna hommikul külastas saatejuht Katrin Lust Raadio 2 ning pajatas natukene enda elust ja tegemistest. 

Lust tunnistas kohe, et eriline muusikakuulaja ta ei ole, sest aega selleks töö kõrvalt lihtsalt ei jätku. «Kui sa kujutad ette, et Katrin Lust istub õhtul kodus joob veini ja paneb vinüüli mängima, siis see pilt on teistsugune,» selgitab ta ning sõnab, et kuulab muusikat vaid nii palju, kui raadiost teinekord kuuleb.

Lust veedab oma õhtuid pigem diivanil pikutades ning telekaski mängivat pigem vaikselt taustal. «Põhiline muusika tuleb minuni ikkagi läbi raadio,» tunnistab Lust, et Setomaale sõites on ta aeg-ajalt Raadio 2 õhtust programmi kuulanud.

Lusti saade on nomineeritud tänavu Eesti filmi- ja teleauhindade (EFTA) galal parima tõsielusaate kategoorias. Loomulikult huvitas Raadio 2 saatejuhte, ega Lusti see kategooria ei heiduta.

«Võibolla see päevakajaliste saadete hulk sai täis ja pandi «Kuuuurija» sinna tõsielusaadete hulka,» sõnab Lust. Ta usub, et saade sobib igale poole ega tunne end selle kategooria tõttu halvasti.

Võib ju arvata, et tõsielusaade on pigem «Rannamaja» või mõni muu selle sarnane, kuid päris nii ei ole. Ka seda teemat lahati raadioeetris.

Lust lisas, et temale reality-saated meeldivad ning ta on lausa kõik «Rannamaja» osad järele vaadanud. 

«Neid on nii lihtne teha kuskil Ameerikas või Inglismaal hästi rammusas kastmes. Alati imestan, et meie väikeses 1,3 miljoni inimesega riigis leidub ka ikka endiselt selliseid karaktereid, kes on nõus ennast teleekraanil ma ei tea kas häbistama või avama,» rääkis Lust.

Tema sõnul arvavad paljud, et ta on suur seltskonnalõvi, kuid tegelikult olevat vastupidi. Viimane suurema seltskonnaga üritus olevat Lusti jaoks olnud Kroonika meelelahutusauhindade jagamine ja sinnagi läinud ta vaid seetõttu, et ükski teine reporter ei julgenud minna.

Samuti tunnistab Lust, et suurtel seltskonnaüritustel jälgitakse teda ning on kuulda ka selja taga sahistamist. «Ikka märkad silmanurgast, et keegi midagi ütleb või kui astun ligi, siis kardetakse mingisuguseid küsimusi. Tegelikult Katrin Lust pole 24/7 mingisugune taksikoer või loom, kes sind taga ajab,» itsitab ta veidi ning kinnitab, et on tegelikult täiesti normaalne inimene.

Kuigi saatejuhid arvavad, et Lust kardab EFTA galale minna, kuna seal võivad olla temalt vatti saanud inimesed, siis selle väite lükkas ta kiiresti ümber. Ta lihtsalt ei tunne end seltskonnas hästi ning seetõttu tekkivat tihtipeale ka ärevus.

Samuti pole ametivennad Lusti suhtes kriitikaga kitsid olnud ning nii mõnedki selja taga räägitud jutud on temani jõudnud. «Itsitan pihku, kui ma neid lugusid kuulen, inimesed tegelikult ei tunne mind üldse. Nad räägivad mingisugust linnalegendi Lustist, kelle on meedia justkui sünnitanud, aga päris Katrin Lusti tunnevad väga vähesed,» ei lase ta nendel juttudel end heidutada.

Kuigi paljud on proovinud Lusti mutta tampida, pole see kellelgi õnnestunud ning iga kriitikanool on ta hoopis tugevamaks teinud. «Kuuuurija» saatejuht näeb, et inimene peab oskama sellega toime tulla, sest justkui vati sees elanud isik elus läbi ei löö.

Ka Lusti ülemus Jüri Pihel pole oma sõnavõttudega saatejuhi kohta helde olnud, kuid ühes majas töötamine on Lusti sõnul olukorda muutnud ning töösuhe on neil nüüdseks väga sõbralik.

Kuula täpsemalt siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles