Haeskas Kuido Sumerkinit väidetavalt relvaga ähvardanud kaitseväelane enam Ämari lennubaasis ei tööta (10)

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Kuido Sumerkini elukoht Haeska külas.
Kuido Sumerkini elukoht Haeska külas. Foto: Pilt videost

Eilses «Kuuuurija» saates rääkisid Kuido Sumerkini lähedased, et meest oli enne politsei tulekut relvaga ähvardanud Villy-nimeline kaitseväelane, kes teenis Ämari lennubaasis. Nüüdseks on selgunud, et Ämaris ta enam ei tööta.

Eile oli eetris «Kuuuurija» sügishooaja esimene saade, milles käsitleti 28-aastase Kuido Sumerkini surma asjaolusid.

Augusti lõpus suri politseiniku kuuli läbi Läänemaal Haeska külas elanud noormees. Sumerkini lähedastele on läinud hinge, et nendele kallist inimest on kujutatud meedias kui jõhkardit, kes ta tegelikult ei olnud. 

Sumerkini ema arvates käitus politsei tol ööl valesti ning olukorra oleks saanud lahendada teisiti, tulirelva kasutamata. Murtud ema ei suuda südames poja tapnud politseinikule andestada.

Katrin Lust külastas saates Haeska küla, kus sündmus toimus, ning Sumerkini elukaaslast Anetti. Noore neiu ja tema sugulaste ütlustest koorus välja hirmus asjaolu.

Väidetavalt oli Ämari lennubaasis töötanud kaitseväelane Villy ähvardanud joobes olles Sumerkinit maha lasta juba enne politsei tulekut ning läinud koju relva järele. 

«Kuuuurijale» laekus info, et enam ta Ämari lennubaasis ei tööta ja seda kinnitab ka kaitsevägi.

«Villy lahkus kaitseväeteenistusest omal soovil, mis meile teadaolevalt ei ole seotud antud intsidendiga,» rääkis kaitseväe pressijaoskonna ülem kapten Taavi Karotamm.

Püüdsime ka Villylt kommentaari saada, kuid kahjuks ei ole ta vastanud kõnedele ega sõnumitele.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles