81-aastane pensionär: kolimisfirma Movingexpert võttis halva töö eest nii palju raha

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Kolimisauto.
Kolimisauto. Foto: shutterstock.com

«Kuuuurija» poole pöördus vanaproua Milli, kelle sõnul ei tee kolimisfirma Movingexpert oma tööd korralikult ning võtab halva töö eest üleliia palju raha.

Vanaproua Milli otsustas suvel maha müüa oma ilusa väikese majakese Keilas ning kolis 9. augustil Õismäele suure korrusmaja neljandale korrusele.

Juba nädalaid enne kolimist pakkis ta asju ning nuputas, mida ühetoalisesse korterisse kaasa võtta. Peale pikka kaalumist otsustas ta väikesesse korterisse ära mahutada ka osa oma kunagisest sektsioonkapist.

Kuna asjade maht läks nii suureks, tellis ta endale kolimisteenuse, kes tema kolimise tunduvalt lihtsamaks teeks. «Tellisin endale firma nimega Movingexpert ning nad ütlesid telefonis mulle hinnaks 44 eurot tund, kuid ekspertidest oli asi ikka väga kaugel,» kõlas Milli häälest juba pahameelt.

Kolimisfirma töötajad olid olnud 9. augustil Milli ukse ees juba kell kaheksa hommikul. «Olin nende tulekuks asjad rõdu äärele tõstnud, sealt oli neil hea võtta. Ega need banaanikastid ka rasked olnud,» seletab Milli.

Milli ja kolimismeeste vahelt jooksis must kass läbi siis, kui oli aeg hakata tema hinnalist sektsioonkappi lahti võtma ja seda autosse viima. «Ei need mehed osanud seda lahti võtta, lõhkusid ära ka veel. Ütlesid, et nemad oskavad vaid uuema ajastu mööblit lahti võtta,» räägib Milli, kes arvab, et töömehed olid oskamatud.

Mehed olid tema sõnul olnud väga laisad ning iga natukese aja tagant auto serval istunud ja nutitelefoni näppinud. «Tallinna sõites läksid nad lausa tanklasse sööma, peale mida üks meestest istus pikalt-pikalt ka kemmergus.» Milli arvab, et töömehed venitasid meelega aega, et töötunde juurde saada.

Vanaproua sõnul oli meeste töö olnud väga lihtne, sest asju sai neljandale korrusele viia liftiga ning isegi tema oli suutnud kapiuksi tassida. Sektsioonkappi töömehed aga Milli sõnul kokku enam panna ei osanud.

Kell lähenes seitsmele õhtul, kui mehed otsustasid tööpäeva lõpetada. «Nad ei viinud oma tööd lõpuni ja venitasid aega ning seepeale küsisid minult 505 eurot. Keeldusid välja minemast, kui ma raha kohe ära ei maksa,» oli Milli enda sõnul hirmul olnud.

Nüüd mõtleb vanaproua, et töömehed tüssasid teda, sest nii palju raha ei oleks ta pidanud neile maksma ja arvet talle samuti ei antud. Milli palub tõe väljaselgitamiseks «Kuuuurija» abi.

«Meie kodulehelt võite vaadata meie tariifi, 44 eurot tund, ja Tallinnast väljapoole sõites lisandub 0,55 eurot kilomeeter. Me sõitsime kaks korda Keilast Õismäele. Lisaks küsisin kolm korda, kuhu on vaja saata arve, vastuseks öeldi: «Uks on seal ja andke mulle mu raha tagasi!» Meie teeme oma tööd alati korralikult,» sõnab härra Tjumentsev ettevõttest Movingexpert. Tema silmis ei ole nad oma tasusid valesti arvestanud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles