Paljud inimesed on hakanud Olerexi tanklaketti boikoteerima (4)

Heveli Veersalu
, Kuuuurija.ee reporter
Copy
Olerexi tankla.
Olerexi tankla. Foto: Sille Annuk

Sotsiaalmeedias hakkas levima foto väidetavast Olerexi tegevjuhi käskkirjast, kus lubatakse hakata vaktsineerimata töötajate lisatasudest kinni pidama 50 eurot kuus. Seetõttu on inimesed alustanud tanklaketi boikoteerimist.

Facebooki grupist «Koroonaviirus Eestis 24H info» võib leida foto käskkirjast, mis on väidetavalt saadetud Olerexi töötajatele. Käskkirja pealkiri on «Motivatsioonitasu kehtestamine, Covid-19».

Selle esimeses punktis seisab, et alates 1. oktoobrist hakatakse motivatsioonitasust 50 eurot kinni pidama töötajatel, kes pole vaktsineeritud. Tasu ei rakendatavat töötajatele, kes on vaktsineeritud või esimese süsti juba saanud. Summa peetakse kinni väljateenitud lisatasust.

Foto: Kuvatõmmis Facebookist

«Meie ettevõttes on loodud tankla töötajatele võimalus igakuiselt lisaks põhipalgale teenida erinevaid lisatasusid, mis annab töötajatele võimaluse teadlikuks igakuiseks sissetuleku suurendamiseks. Nüüd hinnastamegi töötajate motiveerimiseks vaktsineerimise oma lisatasude all,» vastas Olerexi tegevjuht Piret Milleri Postimehele ning sõnas, et asi ei ole kindlasti nii, kuidas inimesed on seni aru saanud.

Veel rääkis Miller Postimehele, et nad ei soovi oma inimesi kohe kindlasti mitte karistada, vaid hoida, motiveerides neid end vaktsineerima. Mingit kinnipidamist põhipalgast tema sõnul ei toimu, vaid jutt olevat preemiatest ja lisatasudest.

Loe Olerexi tegevjuhi Piret Milleri selgitusi pikemalt siit!

Tundub, et tegevjuhi selgitused pole paljusid siiski rahuldanud. Sotsiaalmeedias avaldatakse jõudsalt sel teemal arvamust ja palutakse hoiduda Olerexi teenuste kasutamisest.

Noorte seas populaarse bändi Hunt ninamees Andrus Muld jagas nii nagu paljud teised TikToki videos oma arvamust ja on samuti otsustanud nüüd mõne teise tanklaketi kasuks.

Laulja sõnab videos, et pole ei vaktsiinivastane ega -pooldaja ning on proovinud hoiduda sellest teemast rääkimast. Olerexi ümber toimuv tekitavat talle aga viimasel ajal tunde, et see ajab oksendama. Mullale ei meeldi, et tanklakett maksab töötajatele lisatasu vaktsineerituse järgi.

Tal tekkis tahes-tahtmata tunne, et kõik need aastad, mis ta Olerexis tankinud on, on vaadatud teda selle järgi, mis autoga ta sõidab. «Kui sa sõidad Passatiga, siis sa saad viie euro eest hot dog'i. Kui aga sõidad uue audiga, saad ühe euro eest hot dog'i, umbes sama hea,» toob ta olukorrale võrdluse.

Mulla sõnul on auto tema üks suurim töövahend ning kütusele kulub tal ligikaudu 600 eurot. «Nüüd rõõmu või kurbusega pean tõdema, et viin selle raha teise tanklaketti, kus koheldakse oma kliente ja töötajaid võrdselt,» sõnas mees ning lisas, et see on puhtalt tema arvamus.

@muusikhunt

!!

♬ original sound - Andrus Muld

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles