Naisel tuli keset teed parkinud seenelise pärast oodata koju saamist pool tundi

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Maitsvaid ja lihtsalt valmistatavaid sirmikuid võib seenekorvi pista veel ka oktoobrikuus.
Maitsvaid ja lihtsalt valmistatavaid sirmikuid võib seenekorvi pista veel ka oktoobrikuus. Foto: Jaanika Mändla

«Kuuuurijaga» võttis ühendust pahur seenelkäija Ülle, kel tuli teise seenelise tõttu metsas oodata lausa pool tundi, et koju saada.

Ülle on enda sõnul tihe seenelkäija ja tal olevat oma lemmikpaigad välja kujunenud, nii nagu teistelgi. Ka täna suundus ta oma meelispaika seeni korjama. «Tegemist on väga ilusa segametsaga, kus saab nii kuuse-, männi- kui ka kaseriisikaid. Alati on seal seeni nii palju, et ära korjata ei jõua,» kirjeldab Ülle oma lemmikut seenekohta.

Sellesse kaunisse segametsa viib kitsas metsatee ning madalama autoga on sinna mõnevõrra keerulisem pääseda. Kui tavaliselt on Ülle sattunud sinna seeni korjama üksinda, oli täna tulnud kohale palju teisigi.

«Ma pargin alati oma auto sellistesse kohtadesse, et teised mööda saaksid oma autoga. Täna otsustas üks mees, et oleks tark auto keset teed jätta!» on naine pahur.

Ülle oli enda sõnul hüüdnud ja kutsunud nii, kuis jaksas, et teel seisnud auto omanik kohale tuleks. «Ma pidin ligikaudu pool tundi ootama, kuni see mees soostus lõpuks metsast välja tulema ja siis vaatas mind ka nagu lolli.»

Seenelise sõnul oli mees palunud sõita tal enda autost mööda muru pealt ja keeldunud oma sõidukit liigutamast. «Ma tean ju, et seal tee ääres on palju suuri kive, ma ei hakka ju riskima oma auto lõhkumisega,» rääkis Ülle.

Suure autoga keset teed laiutanud mees astunud paar sammu muru sisse ja öelnud Üllele, et ta sealt sõidaks, kuid ei vaadanud teeäärset põhjalikult. «Läksin siis lõpuks vaatama seda muru ise ja seal oligi suur kivi. Peale pikka vaidlust tagurdas mees sinnamaani, kus oli madalam muru ja kuhu julges auto parkida.» Ülle ei mõista, miks oli vaja mehel nii kaua vaielda.

Enda sõnul oli tal plaanitud kohtumine, kuhu jäi kogu jama tõttu hiljaks. «Meil kõigil on omad tegemised ja plaanid. Armsad seenelised, te ei ole metsas üksinda, olge head ja arvestage ka teistega,» palub Ülle teisi seenelisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles