Ida-Tallinna keskhaigla parkimistrahvi tühistamiseks tuli naisterahval valetada

Kuuuurija
Copy
Ida-Tallinna Keskhaigla parkimine
Ida-Tallinna Keskhaigla parkimine Foto: Tiina

«Kuuuurija» poole pöördus seekord väikelapse ema Tiina, kelle meelest teenib Ida-Tallinna keskhaigla raha parkimistrahvidega, kuna haigla parkimiskorraldus on väga segane. Kahjuks tuli lugu uurides aga välja, et naine oli ise eiranud liiklusmärke ning valetas haigla töötajale, et tema trahv tühistataks.

Tiina helistas möödunud nädalal «Kuuuurija» toimetusse ning kurtis, et Ida-Tallinna keskhaigla trahvis teda põhjendamatult, kuna parkimiskorraldus oli segane ja nutva imikuga oli keeruline parkimiskohta leida.

Ta arvab, et haiglad kasutavad segast parkimiskorraldust ära, et trahvidega lihtsasti raha teenida.

Ida-Tallinna keskhaigla parkimine
Ida-Tallinna keskhaigla parkimine Foto: Tiina

Tiina jutu peale püüdis toimetus saada kommentaari ka Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialistilt, kuid enne selle andmist palus haigla esindaja uurida, millise arsti juures Tiina oma lapsega käis.

Kui küsisime Tiinalt arsti nime, saatis naine aga «Kuuuurijale» hoopiski meilivahetuse haiglaga. Kirjavahetuses palub ta tühistada oma trahvi parkimise eest invakohal, kuna haigla kodulehel puudus info parkimiskorralduse muutuse kohta.

Ida-Tallinna keskhaigla parkimine
Ida-Tallinna keskhaigla parkimine Foto: Tiina

«Parkisime nimetatud kohale seoses ITKs sündinud imiku neuroloogi visiidi ja diagnostikaga polikliinikus ning edasise raviga ITKs. Varusime saabumiseks piisavalt aega, olime kaugemalt saabumiseks kaasa pakkinud ka vankri ning soovides säästa haigla parkimiskohti, planeerisime parkida Rävala puiestee Europargis, mida kahjuks enam ei ole. Juhkentali tänava sissesõiduga Ravi tänava parklas ka kohti ei olnud. Samuti polnud võimalik parkida ümbruses asuvatele tänavatele. Seejärel jäi ainsaks võimaluseks ITK sünnitusmaja esine parkla. Kahjuks olid ka sealsed parkimiskohad seoses kiirabi sissepääsuga tühistatud,» kirjutas Tiina ITK-le ja ka Ühisteenustele.

Naine kirjeldab kirjas, kuidas imik sel päeval hüsteeriliselt nuttis. Ta selgitab, et arsti vastuvõtu aja lähenemise tõttu tuli tal kasutada ainsat vaba kohta ITK silmakliiniku ees, sest muidu oleks ära jäänud vajalik neuroloogi visiit, mis oleks siis teadmata ajaks edasi lükkunud.

Mõni päev hiljem palus «Kuuuurija» toimetus uuesti Tiinalt arsti nime, mida ta siis jagas. Tänu arsti nimele sai nüüd ITK täpsemad asjaolud välja selgitada.

Juba järgmisel päeval vastas Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Marko Mägi «Kuuuurijale» ja kirjavahetusest selgus, et Tiina pöördus nii haigla kui ka «Kuuuurija» poole valega.

Loe haigla kommunikatsioonispetsialisti täispikka vastust siit:

«Tiina lapse raviarst Dr Rullinkov võtab vastu Ravi 27, mis on tegelikult Lastehaigla Lastepolikliinik ja ei puutu mitte kuidagi Ida-Tallinna keskhaiglasse.»

«Tiina lasi meil uskuda, et ta parkis invaliidikohale «seoses ITKs sündinud imiku neuroloogi visiidi ja diagnostikaga polikliinikus ning edasise raviga ITKs», kuid tegelikult tuleb välja, et ta läks vastuvõtule lastehaigla polikliinikusse Ravi 27, ei leidnud parkimiskohta ja otsustas parkida Ravi 18 territooriumile ITK naistekliiniku ette, kus on seoses erakorralise meditsiini keskuse remondiga parkimiskorraldus muutunud.»

Ida-Tallinna keskhaigla parkimine
Ida-Tallinna keskhaigla parkimine Foto: Tiina

Muutunud liikluskorraldusest informeerib autojuhti vähemalt neli märki.

Ida-Tallinna keskhaigla parkimine
Ida-Tallinna keskhaigla parkimine Foto: Tiina

«Liiklusmärke eiranud, parkis Tiina oma auto erivajadusega külastajale mõeldud parkimiskohale, kuhu tal ei olnud õigust parkida, ja selle eest sai ta ka trahvi. Tiina pöördus meie poole, selgitades, et tegu oli erandolukorraga, ja andis mõista, et tuli lapsega ITKsse ravile. Tulime ravi vajava lapse emale vastu ning tühistasime trahvi.»

Ida-Tallinna keskhaigla parkimine
Ida-Tallinna keskhaigla parkimine Foto: Tiina

«Kogu segadus on tingitud liiklusmärkide eiramisest ja erivajadusega külastajale mõeldud kohale parkimisest ilma vastavat õigust omamata. Korrektsem olnuks parkida Lastepolikliiniku territooriumile, sealse parkimisega seotud küsimustega palun pöörduge Tallinna lastehaigla poole.»

«Leiame, et märgistus Ida-Tallinna keskhaigla territooriumil on adekvaatne ja soovitame liigelda liiklusmärkide järgi. Tasub märkida, et info muutunud parkimiskorraldusest on olemas ITK kodulehel (https://www.itk.ee/uudised/parkimiskorralduse-muudatus-ravi-tanava-uksuses) kui ka naistekliiniku kodulehel (https://www.sunnitusmaja.ee/muutub-parkimine-naistekliiniku-kulastajatele/

«Samuti oleme laiendanud Juhkentali tänava poolset parklat, mida soovitame erakorralise meditsiini keskuse remondi ajal kasutada, arusaadavalt kaasneb sellega mõningane suurem ajakulu, sest tuleb jalutada ümber silmakliiniku, et jõuda naistekliinikusse. Soovitame külastajatel arvestada kuni viieminutilise ajakuluga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles