Telesaates «Hingesoojus» remonditud Kaja Linkmanni maja kuulub nüüd tema lastele

Kuuuurija
Copy
Kaader Hingesoojuse saates remonditud majast.
Kaader Hingesoojuse saates remonditud majast. Foto: Kaader Hingesoojuse saatest

Möödunud aasta sügisel tekitas televaatajates suurt pahameelt asjaolu, et heategevuslik telesaade tõttas appi Kaja Linkmannile – naisele, kes on kogunud halba kuulsust Facebooki grupis «Eestlaste kolmnurk». Saate tegijate sõnul mindi appi siiski eelkõige Kaja Linkmanni lastele ning nüüd on selgunud, et tema kahe poja tulevik on seoses äsja remonditud majaga ka kindlustatud.

Eelmise aasta sügisel eetris olnud telesaates «Hingesoojus» abistati «Eestlaste kolmnurgas» halba tuntust kogunud Kaja Linkmanni peret. Juba enne seda, kui Kaja saade eetrisse jõudis, said saate tegijad televaatajatelt suures koguses pahaseid kirju. Peamiselt ei mõistetud, miks «sellise» naise perekonda aidati.

Kaja Linkmann «Hingesoojuse» saates.
Kaja Linkmann «Hingesoojuse» saates. Foto: Kaader Hingesoojuse saatest

Saate meeskond selgitas korduvalt, et appi mindi lastele, teadmisega, et remonditav maja jääb juriidiliselt just nende nimele.

Telesaade «Hingesoojus» pöördus pere abistamiseks ka juristi ja perelepitaja Õnneli Matti poole, kes viis vanemad laste huvides kokkuleppele. Selle kokkuleppega saidki lapsed endale ka isa maja hoonestusõiguse.

Selleks, et saada koduga seotud õigused laste nimele, tuli läbi käia kohtumenetlus.

«Kuna oli koroonaaeg ja sellest tingitud piirangud, siis laste kodu lähedale Pärnusse oli notari aega saada keeruline,» kirjeldas Õnneli Matt kogu protsessi.

Hoonestusõiguse kinkimine alaealistele on paljudele võõras teema. Seetõttu prooviti uudset kaugtõestamise lahendust notar Liivi Laosega.

«Notar oli tõeliselt abivalmis ning mõistev ja lõpuks said lapsed endale päris oma kodu. Õigusbüroo ÕIGUSNÕU tasus kohtumenetlusega seotud kulud ja nõustas pere pro bono ehk tasuta ning pereisa tasus notaritasud,» on jurist Matt lõpplahendusega rahul.

Juristi sõnul võib lapse nimel tehingu tegemiseks kohtu loa saamine tunduda pikk ja keeruline protsess, kuid tegelikult see konti ei murra.

Täna on maja, kus Kaja Linkmann koos alaealiste poegadega elab, tema laste nimel. Poegadel on täisealiseks saades õigus otsustada, kas nad soovivad seal koos emaga elada või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles