Värskelt uude koju saabunud raskeveohobune pani plehku

Kuuuurija
Copy
Jooksus olnud hobune.
Jooksus olnud hobune. Foto: Kuuuurija vaataja

Pühapäeva õhtul põgenes Ida-Virumaalt Läänemaale viidud raskeveohobune kohe, kui oli treilerist välja saanud. Loom oli küla peal redus terve ööpäeva.

Läänemaal Kaasiku külas asub spordi- ja puhkekeskus Willem Madise Villa. Muude huvitegevuste seas pakub puhkekeskus ka hobuteenuseid, millega tegeleb noor 20-aastane tütarlaps Elis.

Nii tuligi hiljuti näitsikul soov täiendada koplit veel kahe hobusega. Pühapäeval, 25. aprillil, võeti suund Ida-Virumaale, kus üle 120 hobuse seast valiti välja kaks noort treenimata hobust. Ikka selle jaoks, et loomi enda käe järgi treenida.

Oma uude koju, Kaasiku külla saabudes, otsustas kuldse lakaga ruun Viatro end aga uue omaniku käest valla päästa ning pages jalamaid sügavasse metsa.

Jooksus olnud hobuse liikumine.
Jooksus olnud hobuse liikumine. Foto: Kuuuurija vaataja

Mõne minutiga oli pea iga läänemaalase Facebooki seinal postitus, kus paluti abi hobuse leidmisel.  

Kohe teavitati ka nii politseid kui kohalikke jahimehi. 

Üks kohalikest jahimeestest tuligi oma koeraga appi Viatrot otsima. «See oli nagu filmis! Hobuse väljaheidete ning puude külge jäänud karvade abil saime jälje üles. Mingil hetkel nägime teda silmapiiril, aga kahjuks hobune nii kartis inimesi, et pages veel sügavamale metsa!» kirjeldas noor hobusekasvataja Elis seiklema läinud looma otsinguid.

Alles järgmise päeva õhtul leiti ruun Väike-Lähtru õigeusu kiriku hoovist.

«Hobune seikles mööda metsi ja küla vahel ning jalutas maha üle 15 kilomeetri. Teatud mõttes on isegi hea, et inimesed metsa järele läksid loomale, sest muidu olekski ta ehk sinna ühe ja sama koha peale ekslema jäänud ning mõni hunt või muu kiskjaline oleks talle liiga teinud,» rääkis Elis, kes oli kokkuvõttes õnnelik ning võtab nüüd Viatro seiklust väikese huumoriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles