«Kuuuurija» saates olnud ema ja poeg Tali külast langesid füüsilise rünnaku alla

Kuuuurija
Copy
Illustreeriv foto vägivallast.
Illustreeriv foto vägivallast. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Möödunud laupäeval rünnati Tali külas elavat ema ja poega, kes olid esmaspäeval, 1. veebruaril eetris olnud «Kuuuurija» saates. Asjasse sekkus ka politsei.

Kuna «Kuuuurijale» kirjutasid juhtunust mitu inimest, helistas saate toimetus 20-aastasele Eerikule ja küsis, kas ema ja poeg sattusid tõesti rünnaku alla. Eerik ja tema ema Urve kinnitavad, et tõepoolest tulid kaks alkoholijoobes meest laupäeval, 30. jaanuari õhtul nende korteri ukse taha prõmmima. Kui Eerik oli ukse avanud, olevat mehed jõuliselt peale käinud, et ta jooks alkoholi. Eerik palus meestel lahkuda ja ütles neile, et ei tarvita alkoholi. «Olin ust juba kinni saamas, kui järsku löödi ust jalaga ja ma kukkusin kaugemale koridori maha. Leidsin telliskivi ja püüdsin neid sellega tabada, aga siis nad lõid mu ema vastu seina,» sõnas Eerik.

Sellega asi kahjuks ei piirdunud. Eerik rääkis, et tal õnnestus põgeneda vandaalide eest kööki, kuid üks meestest jõudis talle järele ja viskas ta pikali. «Ta lõi mulle mitu korda jalaga kõhtu, ka täna on kõht veel väga valus. Leidsin köögist veel ühe telliskivi ning proovisin uuesti tabada teda. Lõpuks suutsime politsei kutsuda,» selgitab Eerik väriseval häälel.

Urve ja Eeriku sõnul õnnestus politseil tol õhtul tabada vaid üks ründajatest. Teine, lühemat kasvu mees olevat ära põgenenud. «Me ei taha ega julge siin enam elada, me ei tunne neid isikuid. Oleks meil raha, me koliks mujale elama,» räägib paanikas Eerik. Ta lisab, et nad ei julge praegu emaga isegi kodust välja minna.

Olgu siinkohal mainitud, et rünnak toimus enne esmaspäevast «Kuuuurija» saadet ning Urvel ja Eerikul ei ole õrna aimugi, miks neid rünnati. «Meie kodust ju midagi varastada ei ole,» ütles noormees.

«Kuuuurija» küsis kommentaari ka politseilt, kuid seda ei antud.

Lääne prefektuuri ööpäevainfos oli järgnev teatis.

Omavoliline sissetung

30. jaanuaril sai politsei teate, et Saarde vallas sisenesid 26-aastane ja 45-aastane mees omavoliliselt korterisse ning lükkasid seal 60-aastast naist ja lõid 20-aastast meest.

Samuti uurisime, mida arvab juhtunust Saarde vallavanem Andres Annast. 

«Vägivald ei saa olla mingil juhul lahendus. See ei ole normaalne, et kellelegi kallale tungitakse. Kes on teo toime pannud, see peab ka vastutama. Usun politsei töösse ja et asi saab peagi lahendatud. Politsei teeb oma tööd, meie oma tööd. Teame, et pere on hetkel hirmul, kuid nii nagu siianigi, suhtlevad nendega meie sotsiaaltöötajad ja püüavad neid igal võimalikul moel toetada,» kommenteeris vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles