Tütre saadetud pakk vanematele läks huvitaval kombel kaduma

Kuuuurija
Copy
Itella SmartPOST OÜ kolis suve hakul uude suuremate ruumidega asukohta ja nüüd lastakse töösse ka uus Hollandist saabunud sorteerimisliin. Pilt on illustratiivne.
Itella SmartPOST OÜ kolis suve hakul uude suuremate ruumidega asukohta ja nüüd lastakse töösse ka uus Hollandist saabunud sorteerimisliin. Pilt on illustratiivne. Foto: Erik Prozes / Postimees

«Kuuuurijale» kirjutas murelik Märjamaa pensionär, kelle tütar saatis 2020. aasta detsembri alguses Saksamaalt vanematele jõulupaki, mis kahjuks nendeni ei jõudnudki.

Täpsemalt olevat vanaproua tütar pannud paki Saksamaalt teele möödunud aasta 10. detsembril. 

Proua ootas jõulupakki pikisilmi, kuid mõni päev enne pühi hakkas ta mõtlema, miks seekord paki saabumisega küll nii kaua aega läheb. Vanaproua sõnul olevat tütar neile sageli pakke saatnud.

«Kuna pakki ei tulnud ega tulnud, hakkasime abikaasaga otsima firmat, kes peaks selle meieni tooma. Leidsime koodi järgi, et paki võttis enda hoolde Smartpost Itella. Kood CY48******* DE, saabus firmasse 22.12.2020!»

Proua sõnul oli andmetes kirjas, et pakk saadetakse pakiautomaati. Kuna tütar polnud telefoninumbrit lisanud, helistas proua Itella infotelefonile ja lasi lisada pakile oma isikliku mobiilinumbri. Samuti palus ta viia jõulupaki lähimasse pakiautomaati, mis asus Märjamaa Coopi kaupluses. Proua arvas, et andmete täiendamisega saab asi lahendatud ja pakk saabub paari päeva jooksul.

«Järgmisel hommikul, 12. jaanuaril, vaatasin jälgimiskoodi, et kas midagi on muutunud. Enam see kood ei reageerinud. Olin segaduses. Ootasin veel mõned päevad, ei midagi. Helistasin 18. jaanuaril uuesti, et mis värk on. Sain vastuse, et neil oli pühade ajal nii palju tööd, et nad ei jõudnud kojukandeid teha ja saatsid minu paki tagasi saatjale. Uskumatu! Vabandust, kas minu pakk ei olnud nende töö?» on vanaproua tänaseni endast väljas ning palub nüüd «Kuuuurijal» uurida, mis tema saadetisega juhtus. 

«Kuuuurija» pöördus vastuste saamiseks Itella kliendikogemuste juhi Triin Parmsoo poole. 

«Olen jõudunud antud juhtumi detailidega piisavalt tutvuda ja pean kahetsusega nentima, et pärast kõnealuse saadetise jõudmist Itella Estonia sorteerimiskeskusesse on aset leidnud mitmed meiepoolsed eksimused, seda nii inimliku kui tehnilise poole pealt, mistõttu saadetud pakk saajani ei jõudnud.

Vastavalt lepingule saatja valitud veokorralduspartneriga oleme kohustatud paki 14 päeva jooksul saajani mitte jõudes saatjale tagastama.

Siirad vabandused paki saajale minu poolt ja kogu Itella Estonia nimel tekitatud ebamugavuste ning pettumuse valmistanud kliendikogemuse pärast.

Kahetsusväärselt sagedased on paraku need juhtumid, kus erakliendilt erakliendile saadetavate pakkide puhul on kaubasaaja andmed puudulikud või lausa puudu. Telefoninumbri olemasolu võimaldanuks meil paki suunata kliendi sihtaadressile lähimasse pakiautomaati ja klient saanuks oma saadetise viivitusteta kätte.  

Palume veel kord juhtunu pärast vabandust, oleme täiustanud mõnesid protsesse ja anname endast parima, et edaspidi selliseid olukordi ei tekiks.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles