Jõgeva inimesed küsivad: miks on kogu vallavalitsus isolatsioonis?

Kuuuurija
Copy
Jõgeva polikliinik ja vallavalitsuse hoone.
Jõgeva polikliinik ja vallavalitsuse hoone. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel nädalal pöördusid „Kuuuurija“ poole mitmed murelikud Jõgeva kodanikud, kes väitsid, et riigikogulane ja nüüdseks  Jõgeva endine volikogu esimees Aivar Kokk oli teadlik kokkupuutest koroonahaigetega, kuid kutsus sellegipoolest 17. jaanuaril kokku Jõgeva Vallavolikogu, peale mida on kogu vallavalitsus isolatsioonis.

Jõgeva on koroona numbritega olnud siiani tagasihoidlik, kuid peale 17. jaanuaril kell 17.00 toimunud volikogu istungit, olid paljud inimesed sunnitud koju jääma. Volikogu istungi kutsus kokku lugupeetud riigikogulane Aivar Kokk ning istungi põhiteemaks oli just tema kui volikogu esimehe umbusaldamine.

Juba järgmisel päeval, 18. jaanuaril, teatas Kokk, et on saanud positiivse koroonatesti tulemuse ning kõik volikogu istungil olnud inimesed pidid jääma isolatsiooni. Volikogu istungil osales 27 volikogu liiget, samuti olid seal vallaametnikud ja mitmed inimesed, kes olid istungi pealtvaatajateks. Täna on isolatsioonis kõik 27 volikogu liiget, istungil viibinud kodanikud, Jõgeva Linnavalitsuse ametnikud ning samuti on isolatsioonis Kaitseliidu Jõgeva Malev.

Nüüd on mitmed kohalikud pöördunud "Kuuuurija" toimetuse poole sooviga teada saada, mis siis täpselt Aivar Kokaga juhtus ja millal ta ikkagi sai teada, et ta on koroonapositiivne. "Praegu liigub Jõgeva peal nii palju jutte, aga inimesed soovivad teada mis täpselt juhtus," kirjutas üks murelik kodanik. 

Avaldame siinkohal Aivar Koka täispika vastuse:

„Jõgeva Vallavolikogu toimus pühapäeval 17.01. k.a. algusega kell 17.00 ja lõppes enne 19.00. Synlabist helistati mulle esimest korda 17.01 k.a. kell 18.41 ja saadeti sõnum 18.42. Terviseamet saatis mulle teate, et mul on lähikontakt alles esmaspäeval 18.01. k.a. kell 17.08 . Kuni volikogu esimene punkt oli umbusalduse avaldamine volikogu esimehele ehk mulle, siis oli loogiline ja tavapärane, et seda punkti jubib volikogu aseesimees. K. Vaarpuuga kohtusin tõesti 15.01. , aga huvitav on see, et minu teada tekkisid meil esimesed sümptomid samal ajal. Millal ma nakatusin, tõesti ei tea. Mul oli korra palavik esmaspäeva 18.01. ööl vastu teisipäeva ja teisipäeva hommikul. Rohkem mul sümptomeid tänaseni esinenud ei ole. Infoks, et samal volikogul osales SA Jõgeva Haigla peaarst Peep Põdder. Me teame, et haiglas oli ja on ka praegu koroonaviirus sees. Kindlasti ei ole olnud minu soov kuidagi halvata vallavalitsuse tööd ja ütlesin ka enne umbusalduse hääletamist, et sõltumata umbusalduse tulemusest, astun volikogu esimehe ametist tagasi. Rohkem ma seda teemat ei soovi kommenteerida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles