Koroonakriisist tingitud rahapuudus sunnib inimesi varasid müüma

Kuuuurija
Copy
Kuused ja mets Viljandimaal.
Kuused ja mets Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

„Kuuuurija“ poole pöördus 45-aastane Lembit (nimi muudetud, toimetusele teada), kes väidab end olevat sattunud metsakaitsjate pahameele alla, kuna alustas oma metsas puude maha võtmist.

Lembit kirjutas „Kuuuurijale“ mureliku kirja, et võõrad inimesed on hakanud tulema tema hoovi ja nõudma aru, miks mees metsa maha raiuda laseb? „Kõik algas täpselt siis, kui traktorid metsas tööd alustasid.“ rääkis Lembit.

Lembit kirjutas, et rahapuudus pani teda kaaluma mõtet metsa kas maha müüma või andma raieõigust, sest töökohal palka vähendati ja nüüdse sissetulekuga pere ei suutvat ära elatada.

„Mul oli plaan maja katus ära vahetada, sest pidevalt tuleb kusagil vett sisse, lisaks on maja väga külm. Mitte keegi sellistes tingimustes elama ei peaks. Kahjuks koroona ja palga vähendamine nurjasid mu plaanid, elektriarved on praeguse külmaga üüratud. Ma ei jõua neid maksta! Metsa eest teenin piisavalt, et saan katuse peale ning tänase talve üle elatud.“ põhjendas mees metsa maha raiumist „Kuuuurijale“.

Lembit räägib, et ka tema tuttavad, kes metsa müünud, on sattunud samasuguse pahameele alla.

„Kuuuurija“ helistas mitmele metsaraiega tegelevale ettevõttele, kes kahjuks avalikult oma nime alt rääkida ei soovinud.  „ Tõepoolest, inimesed on mõistnud, et ka lihtsalt raieõiguse eest on neil võimalik raha teenida ja ka meie oleme metsakaitsjatega hädas, mistõttu hetkel väga sõna võtta ei soovi.“- mainisid ettevõtted kui ühest suust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles