«Hingesoojuse» saates osalenud pereisa matuste raha saadi tänu annetajate abiga kokku

Kuuuurija
Copy
Matused. Kirst.
Matused. Kirst. Foto: Marko Saarm / Sakala

4. jaanuari hommikul leiti kodust surnuna telesaates «Hingesoojus» osalenud pereisa Toomas.

Ilmselt oli tegemist südamerikkega, täpne lahkamisaruanne saabub 7. jaanuaril.  Toomase abikaasa Irina Meier ütles «Kuuuurijale», "Meie jaoks on see suur šokk, ta suri 3 minutit peale meie lahkumist kodust. Toomasel oli  veel nii palju unistusi.“

2020. aasta novembris valmis «Hingesoojuse» meeskonna poolt Irina ja Toomase kodus  köök-elutuba ja pere sai koheselt ka oma majja sisse kolida. Tänu headele toetajatele valmis «Hingesoojuse» ehitajate poolt jõuludeks ka väikese Birgiti ja vanemate tuba.

54-aastane Toomas võitles pikalt tervisehädade küüsis ja sattus päev enne «Hingesoojuse» võtteid haiglasse, kus ta viibis lausa mitu kuud.

Toomase abikaasa Irina pöördus telesaate poole möödunud aasta suve lõpus, sest nende kodu oli eelnevate ehitusmeeste praaktöö tõttu elamiskõlbmatu.

Kuna pere vaevles niigi suures kitsikuses ja pere ainsaks leiva lauale toojaks oli just Toomas, puudusid Irinal rahalised vahendid matuste korraldamiseks.

Tänu headele annetajatele on nüüd vajalik summa koos. Tänaseks on Irina kontole laekunud 1 158.50 eurot. 

"Aitäh Teile kallid inimesed, aitäh, ma ei jõua Teid ära tänada! Ei teagi, mida Teie abita teinud oleksin!“ 

Pereema Irina sõnul oli ta mehe surma hommikul tohutus hirmus, mismoodi ta hakkama saab. Kui peale «Kuuuurija» artiklit hakkas laekuma annetusi, ei suutnud ta oma silmi uskuda. Irina tundis suurt kergendust, et kallis abikaasa saab väärikalt mulda sängitatud ja nad saavad tütrega esialgu hakkama. 

Hetkel püüab Irina pere sissetuleku nimel maha müüa ka Toomasele kuulunud kaubiku ning otsib juba ka tööd. Irina koondati eelmisest töökohast möödunud aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles