Täna hommikul leiti Pärnus surnuna «Hingesoojuse» saates osalenud pereisa

Kuuuurija
Copy
Küünal käel.
Küünal käel. Foto: Madis Veltman

Täna, 4. jaanuari hommikul, leiti oma kodust Pärnust, 26. novembril 2020 eetris olnud «Hingesoojuse» saates osalenud pereisa Toomase surnukeha.

Tänane hommik algas sellele perele nii nagu iga teinegi, kus hommikusööki söödi ühiselt laua taga ning siis sättis pereema Irina väikest Birgitit lasteaeda minekuks. Rõõmsal meelel lehvitati aknast isale, teadmata, et see jääb nende viimaseks kohtumiseks.

Lasteaiast tagasi jõudes märkas Irina läbi akna maas lebavat abikaasat. Naine püüdis meest kiiresti abistama minna, kui avastas, et automaatselt sulguva välisukse võtmed olid koju jäänud ja tuppa siseneda polnud võimalik. Irina helistas päästeametisse ja uks murti maha. Pereisa Toomast kahjuks päästa ei õnnestunud ning ilmselt oli tegu südamerikkega.

«Hingesoojuse» meeskond avaldab sügavalt kaastunnet Irinale ja nende pisikesele tütrele, kelle jaoks algas aasta eriti kurvalt.

Täname meie toetajaid Jeld-weni ja Jet Expressi, kes aitasid täna hommikul perekonda uue välisuksega ja toimetasid selle kiiresti kohale. «Hingesoojuse» ehitusmehed on lubanud juba täna uue ukse ka ette panna.

54-aastane Toomas võitles pikalt tervisehädade küüsis ja sattus ka päev enne «Hingesoojuse» võtteid haiglasse, kus ta viibis lausa mitu kuud.

Toomase abikaasa Irina pöördus telesaate «Hingesoojuse» poole möödunud aasta suve lõpus, sest nende kodu oli ehitusmeeste praaktöö tõttu elamiskõlbmatu ja just nende olude sunnil pidi pere mõnda aega lahus elama.

Irina ja väike 5-aastane tütar Birgit leidsid ajutiselt peavarju Irina vanema poja Igori korteris, mis asus aga neljandal korrusel, kuhu pereisa Toomas haige südamega kõndida ei jaksanud. Nii elaski Toomas aastaid pooliku maja külmas esikus.

2020. aasta novembris valmis «Hingesoojuse» meeskonna poolt Irina ja Toomase kodus köök-elutuba ja pere sai koheselt oma majja ka sisse kolida. Tänu headele toetajatele valmis «Hingesoojuse» ehitajate poolt jõuludeks ka väikese Birgiti ja vanemate tuba.

Kuna pere vaevles niigi suures kitsikuses ja pere ainsaks leiva lauale toojaks oli just Toomas, pole Irinal hetkel raha, et abikaasa matuseid korraldada.

Irinat ja väikest Birgitit on võimalik toetada:

Irina Meier EE912200221016213806

Toomas
Toomas Foto: «Hingesoojus»
Toomas
Toomas Foto: «Hingesoojus»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles