Kes oli "Kuuuurija" saates olnud ja soojakus elanud vanaproua?

Kuuuurija
Copy
Soojak Harku metsas
Soojak Harku metsas Foto: Kuvatõmmis "Kuuuurija"

Eilses "Kuuuurija" saates rääkisime vanast naisest, kes elas Tallinna lähedal ehitussoojakus vana prügimäe kõrval.

Täna hommikul on laekunud meile surnud naise kohta rohkelt infot, mis põhineb peamiselt sellel, et kohalikel Harku valla elanikel oli hea meel, et see lugu eetrisse jõudis. "See, mis selle naisega soojakus toimus oli absurdne. Me täname teid, et te  selle loo lõpuks ilmsiks tõite!" kirjutas üks naisterahvas Tabasalu külje alt.

Teine naine kirjutas Katrin Lustile, et antud olukord memmega kestis aastaid.

"Tema nimi oli Helju ja ta oli väikest kasvu väga sõbralik naine. Kui meie siia kanti kolisime aastal 2011, siis elas ta selles soojakus koos oma pojaga. Mäletan, et saatsin tema kohta vihje ka ühte telesaatesse aga keegi ei võtnud seda teemat toona üles!" rääkis naine Katrin Lustile, "Palju aastaid oli nii, et Heljul puudusid dokumendid ja ta ei saanud pensionit. Lõpuks ta sai kuidagi oma dokumendid korda ja hakkas saama raha. Vett tal ei olnud ja seda andsid talle naabrid. Valla suhtumise üle kõik need aastad imestasid paljud."

Naine kirjutas, et Helju elas soojakus oma pojaga ning kahekesi said nad seal hakkama. Kui Helju poeg aga Rannamõisa kiriku juures surma sai, hakkas naise elu minema allavoolu.

"Poeg käis tal Tabasalus rattaga tööl ja sai suure kive juures autolt löögi ning suri. Seda, kes õnnetuse põhjustas ei tea keegi tänaseni, kuna autojuht põgenes sündmuskohalt. Helju elas seda õnnetust ränkraskelt üles ja hakkas tõesti oma elu viimastel aastatel jooma. Samas seal soojakus oli ta ju oma pojaga juba nii pikalt elanud." Ka see Lustile kirjutanud naisterahvas tänas eile loo eest.

"Helju elas aastaid väga kehvades tingimustes ja meil paljudel oli küsimus, miks vald ometi ei aita rohkem. Ta ei joonud ju kogu elu, vaid see kõik algas kui poeg suri. Valla suhtumine oli temasse jahe. Tegu oli tegelikult väikest kasvu sooja südamega naisega, kes ei tahtnud küll kellegile halba. Julm lugu ja nüüd teda enam pole!"

Helju suri kohaliku elaniku sõnul ligi kaks aastat tagasi.

Kolmas kohalik inimene tänas samuti loo eest ja temal oli lihtne küsimus, "Miks vald seda soojakut pole sealt ära viinud ja miks see vedeleb seal edasi. Võiks inimese vastu niigi palju austust olla, et tema asjad ei vedeleks seal prügimäe kõrval!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles