Mitmed Eesti hooldekodud ei paku omakeste jaoks rahuldavat teenust

Kuuuurija
Copy
Klient hooldekodus. Pilt on illustratiivne.
Klient hooldekodus. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Möödunud nädala esmaspäeval oli "Kuuuurija" eetris lugu, kus rääkisime vanast mehest nimega Eevald ning sellest, kuidas Eevaldi sõpradel katkes mehega Viiratsi hooldekodus ühendus.

Pärast antud lugu tundub, et probleem meie hooldekodude ja vanadekodudega on üleüldiselt palju suurem kui me arvata oskame. Saatejuht Katrin Lustile on viimase nädala jooksul helistanud kümned ja kümned kodanikud, kelle sõnul on neil olnud halb kogemus hooldekodudega.

"Üks naine kirjeldas olukorda oma vennaga. Nimelt iga kord kui naine läheb oma venda vaatama on vanal mehel nii suur joogijanu, et ta joob liitri vett ära. Hooldajad väidetavalt võtavad joogipudeli ära ja kui lähedased tulevad on mees janust nõrkemas!" rääkis Katrin Lust, kelle sõnul on üks lugu vanuri olukorrast hullem kui teine.

"Joogi ära võtmist kirjeldasid paljud ja see tuleneb sellest, et kui vanur joob vähem siis ta ka urineerib vähem ehk temaga on vähem tööd. Igal juhul oli mul kohutav neid lugusid kuulata, mida inimesed mulle usaldasid!" ütles "Kuuuurija" saatejuht.

"Väga kurb oli ka olukord, kus üks naine hakkas oma lähedasega seoses tegema kaebusi ning küsima hooldekodus küsimusi, mille peale sooviti tema lähedane aga viia teise hooldekodusse, mis asus sadu kilomeetreid eemal ehk kui ta enda sõnul vanurite õiguste eest seisis, siis lõppes asi sellega, et tema lähedast sooviti saata mujale. See on nagu katkine ring, millesse inimesed on sattunud!" lisas Lust, kelle sõnul tundub hetkeolukord meie hooldekodudes olevat tõepoolest närune. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles