“Hingesoojuse” saate abivajaja Häädemeestelt sattus naabrite kriitika ohvriks

Kuuuurija
Copy
Kaja Linkmann
Kaja Linkmann Foto: Kaader Hingeosojusest

Heategevussaate “Hingesoojus” Facebooki grupis kritiseeriti Häädemeestel elava pere valikut. Kriitiliste heasoovijate sõnul ei vääri pereema Kaja oma elukommete tõttu abi.

Saatejuht Heveli Veersalu kinnitas, et antud pere siiski vajas hädasti abi. „Häädemeestel puudusid elementaarsed elamistingimused. Majas ei olnud vett ega pesemisvõimalusi. Tegu on perega, kus kasvab kaks teismelist poissi, kes käisid siiani end pesemas lähedal asuvas tanklas!”

Saatejuhi sõnul tuli otsus pere ja eelkõige lapsi aidata koostöös Häädemeeste valla lastekaitse-ja sotsiaaltöötajatega. Üheks tingimuseks oli rajada majja vesi ja kanalisatsioon ning ehitada välja duširuum.

Laste isa on andnud nõusoleku ja volitused maja ja majaaluse maa hoonestusõiguse kinkimiseks oma poegadele. Asjaajamine võtab veidi aega kuna vaja oli saada luba riigile kuuluva maa hoonestusõiguse võõrandamiseks Maa-ametilt. Kuigi hoonestusõigusetasu on vaid 12 eurot aastas on vaja tehinguks kohtu nõusolekut. Nimelt ei saa alaealistele võtta kohustusi, kui see ei ole nende otsestes huvides.

Laste esindaja jurist Õnneli Matt kommenteeris: “Aitame antud perekonda ÕIGUSNÕU Õigusbürooga. Tegemist on lastele hoonestusõiguse kinkimisega, sest krunt, millel nad elavad on Eesti Vabariigi oma ja hoonestusõigus kuulubisale. Aitasime vanemad kokkuleppele ja isal saada Maa-ametilt loa hoonestusõiguse lastele kinkimiseks. Maa-amet toimetas koostöös notariga kaugtõestamisega super kiiresti ja hästi. Suured kiitused ja tänud! Nüüd veel tehing lastele kinkeks. Lapsed saavad Hingesoojuse abil elamisväärse kodu”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles