USKUMATU VAATEPILT ⟩ Tallinna parkides valitseb häbiväärne korralagedus

Kuuuurija
Copy
Tallinn, 23.05.2020
Schnelli park
Tallinn, 23.05.2020 Schnelli park Foto: Tairo Lutter / Postimees

"Kuuuurija" vaataja on tähelepanelik ja saadab meile igal nädalal rohkelt vihjeid. Ka sel nädalavahetusel saime "Kuuuurija" jälgijalt huvitava märkuse Tallinna vanalinna parkide kohta, mis on tema sõnul täiesti käest lastud. 

"Tallinna vanalinna ümbruses olevates parkides on kevadest peale sel aastal hoitud joont, kus putukate kaitseks jäetakse rohi niitmata ja lastakse sel vohada," rääkis murelik kodanik Katrin Lustile, "Vaatepilt, mis tegelikkuses avaneb on aga kohutav. Pargid on väikseid sitikaid täis, rohi on põlvini, niitmata või kui on niidetud siis pole niidetud rohtu ära rehitsetud, vaid see on jäänud siis mädanema sinna ja läinud kollaseks. Räägitakse mingitest putukatest ja nende kaitsest aga kas pügamata hekk, umbrohi munakivide vahel, kõnnitee äärekivid on rohtu kasvanud...kas see on ka putukate kaitseks!" küsis anonüümsust paluv naisterahvas, kes pidas oma jutuga silmas just vanalinna ümbruses olevaid parke nagu Hirvepark, Schnelli tiigi äärne park ja Tornide väljak.

"Pargid on iga linna visiitkaart aga sel suvel on Tallinna pargid häbiväärsed. Kogu selles putukate kaitsmise hoos on vist lastud aednikud üldse koju puhkama," oli naine endast väljas ja saatis oma jutu tõestuseks meie toimetusele ka fotosid pealinna parkides toimuvast.

"See ei ole ok. Seda kõike saab teha siiski nii, et üldpilt meie linnast jääks puhas ja hoolitsetud. Hetkel on linna pargid kohutavas seisus!" märkis ta.

Vaata pilte Tallinna parkidest siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles