Lugeja Võrumaalt: "Mind väga häirib, et tavainimesele tehakse trahv iga pisema rikkumise eest" (1)

Kuuuurija
Copy
Politsei
Politsei Foto: Madis Veltman / Postimees

Seekord võttis Katrin Lustiga ühendust Jüri Võrust, kelle hinge on jäänud kraapima sündmus tema kodulinnas.

Nimelt märkas mees 3. juulil Võrus, kuidas kohalik politseimajor ja Võru politsei piirkonnavanem Anti Paap jäi talle autoroolis silma sellega, et rääkis juhtimise ajal telefoniga.

Jüri võttis kohaliku politseiga ühendust ning tegi piirkonnavanema käitumise peale kaebuse.

Mis aga Jüri täielikult välja vihastas oli see, et politseimajor sai 8. juulil suulise hoiatuse ning mees pääses trahvist.

"Mind väga häirib, et tavainimesele tehakse trahv iga pisima vea eest, olgu see autoroolis telefoniga rääkimine või iga pisem kiiruseületus, aga kui politseimajor ja meie piirkonna politsei vanem teeb vea, siis millegipärast pääseb tema vaid suulise hoiatuse ja noomimisega. Minu meelest ei ole see õige!"

Jüri sõnul peab politseinik näitama rahvale eeskuju ja kui ta jääb rikkumisega vahele, siis peab ka tema selle eest siiski karistuse saama.

"Kui tihti saab tavainimene politseinikult noomida, peaaegu mitte kunagi!" esitab Jüri küsimuse, "Alati saab tavainimene trahvi!" Jüri lubas teha antud asjas kaebuse siseministeeriumile.

Katrin Lust küsis Politsei ja Piirivalveametilt, mis on nende kommentaar antud sündmusele.

Vastab Britta Sepp, PPA valvepressiesindaja:

"Politsei sai 6. juulil info, et 3. juulil olevat üks Võru politseinik autoroolis olles mobiiltelefoni kasutanud. Politsei sisekontrollibüroo küsis selgitust ametnikult, kes tunnistas, et oli 3. juulil lõunapausi ajal Võru linnas isikliku autoga sõites roolis olles telefoni kasutanud. Kuna ametnik tunnistas tegu ning kahetses, otsustati esmakordse rikkumise puhul piirduda suulise hoiatusega. Ühtlasi juhiti ametniku tähelepanu, et olgu ta politseiauto või isikliku sõidukiga, tööajal või tööst vabal ajal, on liiklusrikkumine igal juhul taunitav nii nagu seda ka kõigi teiste liiklejate puhul."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles