Räpinas leidub Eesti maitsete kõrgklassi

Kuuuurija
Copy
Maasikad
Maasikad Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Samal ajal kui Balti Jaama Turu peal müüakse värskeid maasikaid kuni 15 eurot kilo, leidub siiski Eestimaa pinnal kohti, kus saab kodumaise marja kätte hulka soodsamalt.

"Mina avastasin maasikamüüjad sel suvel Räpina inimeste Facebooki grupist nimega Räpsukad. Seal pakuti maasikaid - kui ise korjad- kõigest poolteist eurot kilo," rääkis "Kuuuurija" saatejuht Katrin Lust, "Kahe poole ja viie euro eest said juba imeilusat korjatud suurt marja. Minu meelest on väga tore, et kodumaised müüjad on leidnud sotsiaalmeedia kaudu võimaluse oma toodangut inimesteni viia ja kaup läks nagu soe sai ning rahvast liikus meeletult."

Lust filmis sel nädalavahetusel Kanal 2 uut suvist saadet "Lustlik Eestimaa" ning seetõttu sõitiski saatejuht ringi mööda Lõuna-Eestit.

"Sealtsamast Räpsukate Facebooki grupist leidsin ka Lintest pärit Jüri, kelle kodust võtsin kaasa mitte ainult maasikaid, vaid pererahvas pakkus veel enda hapendatud kapsast, hapukurki, purki tehtud latikat, küüslaugu määrdevõiet, pirnimoosi ja palju muud hääd paremat," rääkis Lust, "Jüri, kes elab Räpina külje all Lintes kasvatab kõiki saadusi perega oma maa peal ja ühtki väetist ta ei kasuta. Tegelikult peaksin tihedamini vaatama Eestimaal ringi käies, mida inimesed seal kandis pakuvad ja minu meelest on super, et sotsiaalmeedia gruppides on nii palju kohalikku toodangut müügil. Soovitan soojalt seda võimalust kasutada ka teistel."

Lust lisas, et Jüri ja tema abikaasa Margarita tegutsevad Lintes "Food Masterita" nime all.

"Kui sinna kanti satute, siis otsige nad üles! Need maitsed, mis nad seal kokku segavad, on täiesti omaette kogemus!"

Katrin Lust Eesti maitsetega
Katrin Lust Eesti maitsetega Foto: Kuuuurija
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles