Katrin Lust võitis kiroprkatik Allan Oolot ka Ringkonnakohtus

Kuuuurija
Copy
Allan Austin Oolo
Allan Austin Oolo Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Taaskord tuleb "Kuuuurija" saatejuhti õnnitleda, sest eile saabus Ringkonnakohtust teade, et Allan Oolo on ka teises kohtuastmes kaotanud.

Kuulus Kanada kiropraktik ja massöör Allan Oolo kaebas nimelt paar aastat tagasi "Kuuuurija" saate kohtusse. Täpsemalt pani 2018. aasta maikuu saade kahtluse alla selle, kas Allan Oolol on ikka õigus kasutada Eestis doktori ja arsti tiitlit ning osutada tervishoiuteenuseid.

Saates tuli välja, et Kanada päritolu väliseestlasel puudub tegelikult vastav haridus ning nii Eesti kui Kanada Terviseamet leidsid, et ta ei tohi ennast arstiks nimetada ega ka osutada tervishoiuteenust, mida tema nn "külma õla protseduurid" endast kujutasid.

Ka oma elulooraamatus on ta lausa seitsmeteistkümnes kohas end tituleerinud arstiks või doktoriks. Ka tema Tallinnas asuva, Pärnu maantee kontori, maja katusel on tänaseni suurelt üleval silt Dr Oolo. Samuti reklaamib mees end ka oma kodulehel doktori tiitliga.

Allan Oolo ja tema esindaja jurist Reimo Mets andsid Katrin Lusti kohtusse justkui oleks "Kuuuurija" saade kuulsa kiropraktiku osas esitanud ebaõigeid väiteid.

Möödunud aasta sügisel sai Lust Oolo osas Harju Maakohtus võidu, kuid Oolo ja tema esindaja Mets otsustasid selle otsuse vaidlustada ning asi jõudis Ringkonnakohtusse.

Tänaseks on antud asja vaadanud sisuliselt üle neli kohtunikku, kes on kõik otsustanud, et "Kuuuurija" saade oli igati korrektne.

"Kuuuurija" toimetus palus Katrin Lustil kohtuvõitu kommenteerida.

"Muidugi on mul hea meel," ütles Lust. Ometi ei rõõmusta ta liialt, sest Oolol on võimalus see otsus 30 päeva jooksul Riigikohtus vaidlustada. 

"Ütleme siis nii, et täna ma veel šampust ei ava, sest otsus ei ole veel jõustunud," märkis Lust.

"Kohtuveskid küll jahvatavad aeglaselt, kuid siiski olen saanud juba praegu mõned rammusad võidud. Minu jaoks oli väga suur asi kui prokuratuur lõpetas minu osas sissetungide uurimise pedofiil Urmas Kausi ja kassivabrikantide Zuikode asjus. 

Otsuse jõustumise puhul peab ka Allan Oolo maksma kopsaka summa meie õigusabikulusid, aga see ongi kohtuskäimise hind ja risk. Kui tema ja ta nõuandjad otsustasid kohtusse minna, siis nad kindlasti arvestasid ka kaotusega, kus tuleb tasuda nii minu kui väljaande juriidilised kulud ja uskuge mind- need summad ei ole väikesed," selgitas saatejuht.

"Selle otsuse osas on mul eriti hea meel, sest see paneb paljud mõtlema, kas mõne meediamajaga on ikka mõtet kohtusse minna. Ma ei usu, et ükski Eesti väljaanne või meediamaja avaldaks oma eetris või lehes teadlikult valefakte või rikuks seadust. Kõik ajakirjanikud on teadlikud, et kui nad oma töös eksivad, siis päeva lõpuks läheb see neile oma töökoha maksma. Mitte ükski ajakirjanik ei taha kohtus käia ja seetõttu oleme oma tööd tehes eriti ettevaatlikud. Minu meeskonnas on väga teadlikud inimesed ja lisaks vaatavad konfliktse sisuga "Kuuuurija" saate alati enne eetrit üle ka eesti ühed parimad advokaadid Maarja Pild ja Karmen Turk. TV3 ajal - mil ka Oolo vaidlus alguse sai- vaatasid kõik konfliktsed saated üle juura doktor Ants Nõmper ja suurepärane advokaat Merlin Liis. Just nemad vaatasid enne eetrit ka Oolo saate üle. Muide Allan Oolo üritas seda saadet ka eetrist keelata esialgse õiguskaitse korras, kuid ka see ei läinud kohtus läbi," märkis Katrin Lust, "Ehk seda saadet on tegelikult üle vaadanud tänaseks viis kohtunikku ja meie poolt neli advokaati!"

"Võite kindlad olla, et ei TV3-s ega Kanal 2-s ei ole eetris olnud kunagi ühtegi konfliktset saadet, mida ma ei oleks kooskõlastanud juhtkonna või oma advokaatidega. Ma räägin hetkel nüüd konfliktsetest lugudest, eks!" lisas "Kuuuurija" saatejuht.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles