Kaitseministeerium ⟩ Isikukaitsevahendite transpordiks oleme valmis abi pakkuma

Kuuuurija
Copy
Kaubalennuk C-17. Pilt on illustratiivne.
Kaubalennuk C-17. Pilt on illustratiivne. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP/Scanpix

Täna räägitakse palju sellest, kuidas Eesti riigile saabuvad kohale Hiinast tellitud isikukaitsevahendite lastid. Kõrvaltvaatajal võib tekkida küsimus, kas meie riik saab hakkama kauba tarnetega ka siis kui kommertskauba lennud kukuvad kokku nii nagu on kokku kukkunud täna kommertsreisilennu liiklus?

"Kuuuurija" küsis kaitseministeeriumilt, kas riigil on plaan isikukaitsevahendite transpordiks Hiinast kasutada ka sõjaväetranspordi lennukeid kui selleks peaks tekkima vajadus.

"Kui vastav vajadus tekib, siis oleme valmis NATO strateegilise õhutranspordivõime programmi lennutunde kasutama," ütles Katrin Lustile Susan Lilleväli kaitseministeeriumist.

Nimelt kuulub Eestile osalus NATO strateegilise õhutranspordi programmis, mille raames osteti kolm Boeing C-17 GLOBEMASTER sõjaväetranspordi lennukit, mis võivad vedada kuni 80 tonni suurust lasti kuni 10 000 kilomeetri kaugusele.

Muide Eesti on seni lennukeid (mis asuvad hetkel Ungari õhuväebaasis) kasutanud peamiselt meie missioonil olevate sõdurite transpordiks - näiteks Afganistaani. Samuti on kasutatud neid lennukeid Eesti riigi poolt ka humanitaarmissioonidel. Just nende lennukitega saadeti Haitile humanitaarabi Eestist sealse maavärina ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles