Põhja-Eesti Regionaalhaigla tellis isikukaitsevahendeid, kuid sai hoopis prahti?

Kuuuurija
Copy
Kaitsemask
Kaitsemask Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna pärastlõunal saabus “Kuuuurijale” vihje Põhja-Eesti Regionaalhaiglast (PERH). Meie allika sõnul hankis haigla suurema summa eest Hiinast isikukaitsevahendeid. 

Kui väidetavalt täna isikukaitsevahendite konteinerid lahti tehti, siis moodustas lastist meie allika sõnul väga suure osa muu pudi padi ja sellest oli vaid väike osa maske, mille kvaliteet pidi olema alla igasugust arvestust.

"Kalli raha eest odavakvaliteedilist Hiina träna,” teatas “Kuuuurijale” meie usaldusväärne allikas.

Katrin Lust saatis PERH-i küsimuse, et kas jutt vastab tõele? Meile vastas Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu:

Regionaalhaigla tellitud lennuk Hiinast peaks saabuma Tallinnasse lähipäevadel. Seega teile on jõudnud valeinfo.

“Nagu on öeldud, siis isikukaitsevahendite osas on nn sõjaolukord. Meile pidi eile tulema 37 000 FFP2 maski. Saime kätte aga ca 25 000 FFP2 maski, sest ilmnes, et meie tarnija ei saanud oma transpordipartnerilt soovitud kogust. Transpordiettevõttelt tarnijale edastatud teistes kastides oli muu pudi-padi, mida tema ega meie ei tellinud. Me väga täname tarnijat ka sellele 25000 FFP2 maski eest, sest ka see on väga oluline kogus tervishoiusüsteemile praeguses olukorras. Olukord ongi keeruline ning võib juhtuda, et kaubast jäädakse ilma tehase ukse peal.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles