Setomaa lapsevanemad on mures, et kooliõpetaja ei ole karantiinis

Kuuuurija
Copy
Setomaa Folk, pilt on illustratiivne
Setomaa Folk, pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimase nädala jooksul on Katrin Lust saanud mitmeid murelikke kirju Setomaalt, Meremäelt.

"Kuigi lapsi hetkel koolis pole, on paljud kohalikud selle õpetaja pärast mures ja teised kolleegid ei taha temaga ühes majas viibida. Ta hirmsasti köhib ja näeb väga haige välja," kirjeldas üks anonüümsust palunud lapsevanem, kelle sõnul käivad koolimajas koristajad ja teised õpetajad ning kes väidetavalt tõesti lausa kardavad köhiva mehega ühes majas olla, kuna tal võib olla koroona. 

Samuti on mure ühe kohaliku Meremäe lasteaiakasvataja pärast, kes saabus märtsi alguses Maltalt ja kes samuti karantiini ei jäänud, vaid läks kohe pärast reisi tööl. 

"On ju öeldud, et peab kaks nädalat kodus olema...aga tema tuli reedel ja esmaspäeval oli juba lasteaias," märkis teine lapsevanem.

"Meil on siin küla vahel hirm, sest väikeses kogukonnas on nakatumised kiired levima...pealegi nähti seda köhivat õpetajat minemas bussi peale ja ta käis isegi Obinitsa poes...samal ajal kasutavad seda bussi ka kohaliku Meremäe vanadekodu töötajad..." rääkis Lustile kolmas kohalik. 

"Kuuuurija" helistas Meremäe kooli direktriss Fee Tammele ja küsis, kas ta on Meremäe elanike muredega kursis.

Täpsemalt on lapsevanemad mures, et kohalikus koolimajas käib ringi õpetaja, kes saabus märtsi keskel Soomest ning kes peaks tegelikult olema hetkel koduses karantiinis.

"Meil on siin väike koht ja eks ikka kõike kardetakse, aga pean südamerahuks ütlema, et siin meie kandis praegu koroonajuhtumeid registreeritud pole. Need on Värskas ja Võrus," mainis kooli juht Tamm.

Koolidirektor oli teadlik nii õpetaja kui lasteaiakasvataja välisreisidest, kuid rahustas kohalikke sellega, et mõlemad inimesed ei ole koroonas ja on tänaseks ka ilusasti kodus püsinud. 

"Üks õpetajatest tõesti on haige, aga temal on teised tervislikud põhjused. Ta ei köhi koroona pärast. Koolimajas koha peal käib ta sellepärast, et tal ei ole kodus internetti ja ta peab lastega just interneti teel suhtlema. Nii, et kõik on tegelikult siin Meremäel korras ja muretsemiseks pole põhjust!" ütles Fee Tamm. Ta lisas siiski, et mõistab inimeste paanikat ja see on väikeses kohas paratamatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles