«Kuuuurija» saates olnud Egon: Taheva lapsed on jälle jooksus ja mind külastab politsei

Kuuuurija
Copy
Egon
Egon Foto: Ekraanitõmmis "Kuuuurija" saatest

Märtsi alguses oli "Kuuuurija" eetris lugu sellest, kuidas Valgamaa mees röövis lastekodu lapsi selleks, et saatesse pääseda. 

Täpsemalt põgenesid lapsed SA Taheva Sanatooriumist kümneid kordi ning lastekodu juhataja koos kasvatajatega ajas neid ööde ja päevade kaupa koos politseiga taga. 

Valgamaa mees Egon Raasild jäi laste juttu sellest, kuidas neid Taheval kiusatakse, uskuma ning lasi lastel mitmeid kordi enda juures ööbida. 

Raasild pandi selle eest kinnipidamisasutusse aga see ei päästnud olukorda. Lapsed põgenesid uuesti ja olid ka ilma tema abita pidevalt kadunud. 

Täna on Egon Raasild taas vabaduses ja hoiab lastekodu lastest enda sõnul eemale.

"Nad kirjutavad mulle aga ma ei vasta midagi. Eile käis mul ukse taga politsei neid otsimas, aga minu juures nad pole!" rääkis Valgamaa mees "Kuuuurijale". 

Raasild saab aru, et kui ta laste põgenemisega veel mingit tegemist teeb, võib ta vangi minna.

"Mulle öeldi kuni aasta aega vangistust. Seda ma ei taha!" märkis ta. 

Katrin Lust helistas SA Taheva Sanatooriumi nõukogu esimehele Jüri Konradile täna hommikul ja küsis, kas lapsed on tõesti taaskord põgenenud.

"Kahjuks on see tõsi. Kui neil on kord juba maik suus, siis on neid väga raske peatada," ütles Konrad, kelle sõnul on kasvatajad andnud endast parima, et teismelised lapsed lõpetaksid põgenemise, mis teeb antud eriolukorras kõigile töötajatele suurt muret. 

"Ühel ööl olid nad kuskil küünis...on väga kurb, et nad jätkavad seda kõike. Oleme omalt poolt teinud neile jõusaali, pannud neid eraldi majadesse...aga miski ei aita..." on Konrad õnnetu. 

Raasild ütles, et tema elu on pärast "Kuuuurijat" muutunud põrguks. "Mind lasti töölt lahti ja mitte keegi ei julge mind enam tööle võtta. Ma ei tea, mis minust saab. Mul pole ei toidu ega üüriraha! Igaljuhul luban, et olen korralik ja laste põgenemisega minul mingit seost pole," lubas ta omalt poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles