Kas koroonaviirus paneb röövima - Tartus rööviti Selverit

Kuuuurija
Copy
Raha
Raha Foto: Mihel Maripuu

"Kuuuurijaga" võttis ühendust röövi pealt näinud kodanik Margus.

"Saabusin poodi kui rööv oli juba toimunud," rääkis tartlane Katrin Lustile, "Alguses ma ei saanud aru, mis toimub. Kõik olid ärevil ja kassapidaja nuttis."

Röövi pealt näinud mehe sõnul jooksid poe külastajad vargale järgi, kuid neil ei õnnestunud kahjuks pätti kinni nabida. Pealtnägija sõnul oli mees nägupidi kassapidajale tuttav ning tegu oli nii-öelda tema "kodupoega".

"Inimesed rääkisid, et ta oli suutnud kaasa haarata 20-euroseid kupüüre," lisas Margus.

"Kuuuurija" saatis Politsei -ja Piirivalveametile (PPA) juhtunu kohta päringu ning  meile vastas  Tartu politseijaoskonna politseikapten Mati Valtna:

Eile, 22. märtsi õhtupoolikul teatas tähelepanelik inimene häirekeskusele, et Tartus Sõbra tänava kaupluses varastas üks mees kassast sularaha. Nimelt oli mees soovinud kauplusest kanget alkoholi osta ning ajal, mil ta teenindajale kauba eest raha ulatas ning kassiir kassast vahetusraha otsis, haaras mees kassast kaasa sularaha ning lahkus kauplusest Tähe tänava suunas. Teenindaja püüdis küll meest takistada, kuid mehel õnnestus siiski kassast umbes 120 eurot kaasa haarata.

Vahejuhtumid keegi õnneks viga ei saanud, kuid vargal õnnestus kauplusest plehku panna. Kuigi politseinikel ega turvatöötajatel meest kohapealt vahetult tabada ei õnnestunud, selgitasid turvatöötajad kaupluse kaamerasalvesti läbi vaadates välja mehe isiku. Ilmnes, et tegu on nii politseinikele kui ka turvatöötajatele tuttava 39-aastase mehega, kes varasemaltki mitmel korral kauplustest asju varastamas on käinud. Kuivõrd mehe teguviis on süstemaatiline, võetakse mees korduvate varguste eest vastutusele kriminaalkorras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles