17-aastane poiss, kes tegi hetkel maailma kõige populaarsema veebilehe

Kuuuurija
Copy
ncov2019.live veebileht
ncov2019.live veebileht Foto: Kuuuurija

Usa uudisteoportaali Democracy Now sõnul on 17-aastane noormees saanud valmis veebilehega, mida jälgib üle 40 miljoni inimese üle maailma.

Veebilehel on reaalajas üleval statistika ja numbrid maailma laastava koroonaviiruse kohta.

 
Seattle linna (USA) lähedalt pärit keskkooliõpilane Avi Schiffmann on loonud täpsemalt veebilehe, mille kaudu otsivad inimesed üle kogu maakera infot enda riigis toimuva viiruseopuhangu kohta. Noormees lõi veebilehe juba detsembris, kui ilmusid esimesed teated COVID-19 eriti laastavatest tagajärgedest Hiinas.
 
Noormehe loodud leht näitab nakatanute, paranenud ning surnud inimeste arvu reaalajas. Info uueneb väidetavalt iga minuti tagant ning see põhineb Maailma Tervishoiuorganisatsiooni ning teistel usaldusväärsetel allikatel.
 
Veebilehel saab ka rahaliselt toetada autorit, ostes talle kohvi, iga kohvi on väärt 3 dollarit. Ühes tunnis on annetatud ligikaudu 300 korda, mis teeb tunni teenistuseks 900 dollarit. Jääb üle vaid spekuleerida, kui suure varanduse noormees veebilehega kokku ajab.
 
Democracy Now lugu 17-aastasest noormehest ja tema loodud veebilehest on loetav siin: https://www.democracynow.org/2020/3/17/avi_schiffmann_coronavirus_tracker
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles