Varjupaigataotlejad väidavad, et Eesti riik ei aita neid koroonaviiruse leviku ajal (1)

Kuuuurija
Copy
Tallinna Vangla
Tallinna Vangla Foto: ERIK TIKAN/ / Postimees grupp/Scanpix Baltics

Täna pärastlõunal sai Katrin Lust kõne Tallinna vangla kinnipidamiskeskuse hoonetiivast, kus viibivad välismaalastest väljasaadetavad ja varjupaigataotlejad.

"Katrin palun tulge meile appi. Me oleme kohutavas olukorras!" karjus südantlõhestavalt Iraani kodanik, "Valvuritel ei ole maske. Mõned neist karjuvad meile, et minge tagasi koju... te sööte siin meie toitu...meid pandi ühte kambrisse Aafrikast saabunud inimesega, kes on olnud karantiinis vaid mõned päevad. Me oleme moslemid, aga meile antakse liha...meie kehad ei suuda liha süüa, me jääme haigeks. Me pole sellega harjunud. Me ei saa koju helistada," nuttis mees teisel pool toru.

Katrin Lustile sai iraanlane enda sõnul teha kõne viie euro eest lauanumbrilt kui ostis vastava kõnekaardi. "Ma ei ole saanud nädalaid oma perele helistada. See, kuidas teie riik meid kohtleb on kohutav!"

Iraanlane andis seejärel toru vene rahvusest mehele, kelle sõnul on varjupaigataotlejate olukord tõesti hull. "Mitte kellelgi pole siin maske. On suur oht, et siin hakkab levima koroonaviirus ja kui see juhtub, siis jääme igasuguse abita. Palun aidake meid," palus meesterahvas, kelle sõnul olid nad saanud Lusti numbri ühe ministeeriumi ametnikult.

"Meil ei ole televiisorit, meil ei ole sidevahendeid, et lähedastele helistada...meil ei ole internetti...palun tehke midagi, et meie olukorda avalikustada! Meid on jäetud ilma inimõigustest!" Mehed viibivad kinnipidamisasutuses Linnaaru tee 5/1. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles