Lõuna-Eestis Triinu Baaris toimus sünnipäeva pidu, hoolimata koroonaohust!

Kuuuurija
Copy
Triinu baar / Pilt on illustratiivne
Triinu baar / Pilt on illustratiivne Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Täna öösel võtsid Katrin Lustiga ühendust mitmed Lõuna-Eesti inimesed, kes olid mures kohalike peoasutuste pärast.

Facebookis liikusid postitused, milles otsiti transporti Võru linnast Triinu Baari Antsla lähedal. "Inimesed vist üldse ei saa aru olukorra tõsidusest," kirjutas üks naisterahvas "Kuuuurijale".

Triinu Baar on legendaarne Lõuna-Eesti peopaik, mis asub Tsooru lähedal ja kuhu sõidavad pidutsema nädalavahetusel inimesed lähedal asuvatest küladest ja linnadest nagu Põlvast, Võrust ja isegi Tartust.

"Miks praegu riskida vanemate inimeste eludega ja minna kuskile baari pidutsema. Võib olla sinuga jah ei juhtu midagi aga mul on hetkel enneaegne beebi praegu kodus ja kardan niiväga tema pärast," oli naine kaaslinlaste, võrukate, käitumise pärast sügavalt mures.

Katrin Lust helistas Triinu Baari omanikule, Gina Mägilainenile, ja küsis kas tema baari uksed olid tõesti hoolimata riigi eriolukorrast külalistele avatud.

"Meie baaris toimus eile sünnipäev aga ülejäänud külalistele olime suletud ning ukse peal oli ka sellekohane silt!" ütles Mägilainen Lustile.

Omaniku sõnul voorisid autod tõesti öösel hoovi, kuid nähes silti uksel, olid nad sunnitud otsa ringi keerama.

"Kuuuurija" küsis mitu külalist oli Triinu Baari sünnipäevapeol ja kas seda oli ikka kõige õigem, ajal mil riik on kriisiolukorras, pidada.

"EI saaks öelda, et seal palju rahvast oli....inimesi oli paarikümne ringis ja kõik olid oma küla inimesed," ütles Mägilainen, "Meil käis öö jooksul olukorda kontrollimas politsei lausa kaks korda ja kui nad nägid, et erilist rahvast ei olnud siis lubati meil edasi tegutseda. Palju suurem oli probleem olnud Võru linna stripiklubiga, mis oli lahti ja rahvast täis. Minu teada lasi politsei öösel hoopis selle kinni panna!" teadis naine rääkida.

Triinu Baari omanik Mägilainen lisas Katrin Lustile veel, et baari broneering ja sünnipäev olid eelnevalt kokku lepitud kohaliku vallavalitsusega, kellelt saadi luba sünnipäeva pidamiseks.

"Kuuuurija" küsis järgi ja helistas täna hommikul Antsla vallavanem Avo Kirsbaumile ja küsis, kas tõesti selline luba baarile anti.

"Mitte mingisugust sellist luba pole meie Triinu Baarile andnud," ütles vallavanem Kirsbaum, "Omanik tõesti helistas valda, aga meie ütlesime, et me soovita pidu korraldada aga keelata me neid ka ei saa. Nad olid uurinud igalt poolt, kas baar võib olla lahti ja siis nad küsisid sünnipäeva kohta..."

Vallavanbem Kirsbaum selgitas, et neil puudub võimalus baare ja peoasutusi sulgeda ning ettevõtetel on kohustus jälgida riigi peaministri sõnu ning arvestada riikliku eriolukorraga.

"Ma ei saa keelata neid, sest eriolukorra juht on peaminister. Mina saan vaid öelda, et ma ei soovita kogunemisi korraldada. Eile toimus Lõuna-Eesti kriisikomisjon, kus ma küsisin kuidas baaride ja öölokaalidega käituda ja meile öeldi, et otsest keeldu pole aga lubamine pole ka soovitatav!" rääkis Avo Kirsbaum.

Kui sinu kodukohas toimub midagi, mida soovid "Kuuuurijaga" jagada, siis kirjuta  meile vihje@kuuuurija.ee või helista Katrin Lustile 56681734

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles