"Kuuuurijas" üleskutse teinud norrakas Josteini lapsed on väidetavalt Venemaal

Kuuuurija
Copy
Jostein
Jostein Foto: Kuvatõmmis "Kuuuurija"

Esmaspäevases "Kuuuurija" saates rääkis Norra kodanik Jostein Finserasen meile oma kahest tütrekesest, kes on oma emaga jäljetult kadunud. Täna on teada, et lapsed võivad viibida Vene Föderatsioonis. 

Eile ilmus nimelt ühes Venemaa suurima tiraazhiga ajalehes "Komsomoljskaja Pravda" intervjuu, mille oli andnud Josteini endine abikaasa - lastega kadunud 35-aastane Anna.

Hoolimata Jostein Finseraseni õigeks mõistvast kohtuotsusest on naine veendunud, et ta põgenes siiski pedofiili eest ja Eesti riik jättis ta kaitseta. “Mul polnud kuhugile mujale joosta,” rääkis Anna vene väljaandele, millel on miljoneid lugejaid.

"Hoolimata asjaolust, et eestkosteasutused ja prokuratuur toetasid minu süüdistust, et mu abikaasa on pedofiil, toetasid kohtud ainult minu meest. Ma kaotasin kõik. Ta on norrakas ja nende jaoks on normaalne, kui isa peseb väikeseid tütreid vannis ja magab nendega alasti ühes voodis." Ajakirjanik suhtles Annaga Skype teel ja väidetavalt elab naine suures hirmus, ta ei usalda kedagi ja ta kardab väga, et tema endine abikaasa Jostein jälitab teda ning tuleb ja röövib tema lapsed. "Nad andsid mulle kloostris arvuti, sest olen ise ilma sidevahendita. Ma ei lülita ühtegi telefoni sisse, sest ma ei tea, mis minuga järgmisena juhtub. Ma ei saa oma tüdrukuid ära anda. Ma võitlen nende eest lõpuni," ütles Anna, kes "Kuuuurija" saatejuhiga suhelda ei soovinud.

Anna asub hetkel lastega väidetavalt Vladimiri oblasti kloostris Moskva lähedal. “Kohe pärast pulmi muutus Jostein minu suhtes väga ebaviisakaks. Ta võis minu peale asjata karjuda ja tõi tihti mängu ka käed,” selgitas Anna Venemaa ühele suurimale väljaandele, "Ta ei aidanud mind lastega. Ja siis äkki, kui vanem tütar oli veidi üle kahe aasta vana, hakkas ta õhtuti teda pesema. Ükskord läksin vannituppa ja nägin imelikku pilti. Nii minu mees kui minu tütar olid alasti ja minu tütreke mängis isa jäigastunud peenisega. Neil mõlemal oli nii lõbus ja nad mõlemad naersid. Olin šokeeritud, võtsin lapse ja ütlesin, et nüüdsest pesen tütreid ainult mina." Artiklist saab veel teada, et Eestist aitas naisel põgeneda Vene õigeusu kirik ja pühaisa Igor Prekup, kes esines ka saates "Kuuuurija".

Väidetavalt oli Prekup korraldatud raha kogumise ja just Prekup viis Venemaale ka Anna isiklikud asjad ja raha.

Pikemalt saab lugeda artiklit siit: https://www.chel.kp.ru/daily/27094.4/4166780/?fbclid=IwAR02VRW4zZz6zqDX_fj98XJ0MVtxP6Kn0X5vT_k1wNO4rw_tR0727EaBIiI

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles