Inimene on mures, et bikini fitnessi võistleja teeb toitumiskoolitusi

Kuuuurija
Copy
Kaisa Abner
Kaisa Abner Foto: Dimitri Kotjuhh / Järva Teataja / Scanpix

Taaskord saime vihje, mida "Kuuuurija" jälgija soovis, et kontrolliksime. Seekord kirjutas murelik kodanik kirja, mille sisus tundis ta muret personaaltreener ja toitumisnõustaja Kaisa Abneri tegemiste üle. Abneri näol on tegu südika naisterahvaga, kes propageerib sotsiaalmeedias tervislikku toitumist, treeninguid jõusaalis ja kes on osa võtnud ka bikini fitness võistlustest.

Kaisa Abneril on Instrgarmis üle 10 000 jälgija ning naine teeb ka toitumiskoolitusi üle Eesti. Meile kirjutanud, anonüümsust palunud allikas, aga väidab, et naisel puudub vastav haridus ja ta ei tohiks toitumise ja treeningu alast nõu inimestele üldse anda. Avaldame meile saadetud kirja muutmata kujul.

Tere

Teeb murelikuks asjaolu, et Kaisa Abneri nimeline naisterahvas korraldab viimasel ajal “toitumiskoolitusi”, kuigi ise vastavat haridust ei oma. Koolitused on toimunud nii Tallinnas kui ka Tartus ning oma blogis ja instagramis kirjutab, et neid on tulemas veel.

Kas Eesti Vabariigis on aktsepteeritav olukord, kus meid koolitab ja õpetab toituma inimene, kellel puuduvad selles osas tegelikult vastavad teadmised. See ei ole ju mingi adekvaatne põhjendus, et ta on võtnud osa mõnest bikini fitnessi võistlusest. Fitnessi võistleja toitumist ei peaks kindlasti toitumiskoolitustel õpetama. See on ekstreemne ning ei ole midagi sellist, mida peaksid täiesti tavalised inimesed pidama normaalseks ja õigeks toitumiseks. Praegu eksitab Kaisa Abner täiesti tavalisi lihtsameelseid kodanikke ja paneb nende tervise ohtu. Palun uurige antud teemat, sest sama teeb ta ka jõusaalis. Isik omandas alles hiljuti abitreener 3 tasemega kutse, kuid see ei tähenda, et ta võiks läbi viia personaaltreeninguid üksinda.

Palun uurige antud teemat. Hetkel olen ise Tervise ja Arengu Instituudi vastuse ootel, kas selline olukord on aktsepteeritav.

Katrin Lust uuris asja ja palus Kaisa Abneril kommenteerida oma tegevust ja vastavat haridust.

"Hei! Ma arvan, et sa oled ise piisavalt intelligentne ja saad aru, et tegemist on ilmselgelt pahatahtliku kirjaga, mille on tekitanud minu viimane blogipostitus.

Astusin kandadele päris paljudele isehakanud treeneritele, kellel puudub kutse. Lisaks sellele juhin tähelepanu päris paljudele valukohtadele, millega igapäevaselt kokku puutun," kirjutas Abner Lustile.

"Ilmselgelt kirja kirjutaja ja murelik kodanik kuulub ise just nende sekka, kelle eest ma inimesi blogis hoiatasin.

Minu kutse kohta on avalik info kõikidele kättesaadav EOK lehel ja seda, kas abitreener 3 võib treeninguid anda jõusaalis on samuti kõik ilusti kirjas.

Ole nii hea ja võta aega, et mu postitust lugeda, eriti just lõpuosa. Saad sealt kindlasti paljudele küsimustele vastused," kommenteeris naine tema kohta saabunud vihjet.

Loe Kaisa Abneri blogi postitust, mis tema sõnul konkurentides tuska tekitas, siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles