Prokuratuur: Cherry kaasusega ei ole Allan Martinsoni büroo läbiotsimine seotud

Kuuuurija
Copy
Allan Martinson
Allan Martinson Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tänases Äripäevas kirjutatakse sellest, kuidas ärimees Allan Martinsoni kontoris toimus läbiotsimine. "Kuuuurijale" teatas anonüümsust palunud allikas, et see läbiotsimine Martinsoni büroos võis olla seotud põhja läinud veebiportaaliga Cherry.ee, mida Martinson juhtis. Täpsemalt oli ta Cherry Media OÜ juhatuse liige.

Katrin Lust tegi mõned aastad tagasi põhjaliku loo sooduspakkumistega tegelenud portaali Cherry põhja minekust "Kuuuurija" saates. Prokuratuur lubas toona asja uurida, kuna kahju sai üle tuhande inimese ning kahjusumma ületas 1.2 miljonit eurot. 

"Kuuuurija" küsis Põhja Ringkonnaprokuratuurist, kas Martinsoni büroo läbiotsimine on seotud Cherry kaasusega ja kui kaugel on Cherry kaasuse uurimine. 

Meile vastas prokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold. Avaladame tema vastuse muutmata kujul. 

"Kuni kohtuliku uurimise alguseni ei ole kriminaaluurimisega seotud inimeste või ettevõttete nimed avalikud, seetõttu me neist ei räägi. Cherry kaasusega ei ole käesoleval asjal mingit seost. Et uurimine on pooleli, ei saa siiski asja sisul detailsemalt peatuda.

Aga saan teile vahendada prokurör Õnne Neare-Vaarmanni lühikese selgituse:

Teisipäeval otsis politsei läbi ühe Ülemiste Citys asuva ettevõtte kontoriruumid. Läbiotsimisel koguti tõendeid kriminaalasjas, mis kontrollib usalduse kuritarvitamise ning ärisaladuse avaldamise kahtlust. Selles kriminaalasjas ei ole kedagi kahtlustatavana kinni peetud, samuti ei ole kellelegi kahtlustust esitatud. Uurimist viib läbi Põhja prefektuur ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles