Tartu linnas toimunud kakluses sai viga kolm inimest

Kuuuurija
Copy
VÄGIVALD :TALLINN, EESTI 06NOV.06
VÄGIVALD :TALLINN, EESTI 06NOV.06 Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Täna hommikul pöördus Katrin Lusti poole murelik kodanik, kelle sõnul toimus ei südaöö paiku Tartus, Ropka linnaosas, koletu kaklemine, mis päädis politsei ja kiirabi kohale tulemisega.

Mureliku kodaniku sõnul oli keegi Jalaka ja Alasi tänava nurgal tellisega pähe saanud ning üks kaklejatest oli politsei saabudes põgenenud viiekordsete majade suunas sealsamas lähedal. Nüüd olevat kohalikud elanikud hirmul ja soovisid, et “Kuuuurija” uuriks, mis täpselt Tartu äärelinnas eile ikkagi juhtus. Katrin Lust saatis Lõunaprefektuuri kirja ja meile vastas politsei pressiesindaja Marianne Ubaleht. 

“28. detsembril kella 00.15 ajal sai politsei teate Tartus Jalaka tänaval toimunud kaklusest, milles esialgsetel andmetel osales seitse inimest.

Kaklus sai väidetavalt alguse vahejuhtumist, mille käigus viskas mööda tänavat kõndinud seltskond maja hoovi kivi. Viskajatelt aru pärima läinud seltskond sattus viskajatega sõnavahetusse ning vahejuhtum kulmineerus kaklusega. Kiirabi andis kohapeal kolmele kannatanutele esmaabi, kellest kahe – 36-aastase mehe ja 27-aastase mehe – vigastused olid tõsisemad ning nad toimetati täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse. Sündmuskohal peeti kinni 24-aastane mees ning mõne aja pärast ka sündmuskohalt põgenenud 20-aastane ning 18-aastane mees. 

„Omavahelisi arusaamatusi peaks siiski klaarima sõnadega, mitte kätega. Vägivald ei ole kunagi lahendus,“ sõnas Tartu politseijaoskonna välijuht Kajar Pent.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Lily Sandeli sõnul taotleb prokuratuur homme kahe mehe vahistamist, kuna neid on alus kahtlustada ka teises, varem toime pandud vägivallakuriteos.

Kõik juhtumiga seonduvad täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel ning algatatud on kriminaalasi karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kaklus Tartus
Kaklus Tartus Foto: Tartu elanik
Kaklus Tartus
Kaklus Tartus Foto: Tartu elanik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles